Eftersom Annika skall åka till Göteborg och lyssna på Håkan Hellström nästa helg så lyder veckans fråga så här: Temat för veckans fråga är med andra ordmusik i kombination med böcker.
Har en av dina favoritartister utkommit med en bok som du tycker att vi
ska läsa? (För mitt vidkommande är jag ruskigt nyfiken på boken om Paul
Stanley från Kiss). Kan du ge exempel på en bok som har en stark
koppling till din favoritgenre? Envisas en av dina favoritförfattare med
att ”spela” musik i böckerna som du absolut inte gillar? Eller….?
Jag gillar ju egentligen många olika sorters musik allt från hårdrock till klassiskt. Men visst finns det vissa artister eller musikgenrer som jag lyssnat lite extra mycket på genom åren.
En av mina absoluta favoriter är The Rolling Stones. Jag började lyssna på dem när jag var runt 12 - 13 år ungefär när 1970-talet började. De har följt mig sedan dess. Läste härom året Mick Jagger: en biografi av Phil Norman. Det var så otroligt kul att läsa ordentligt om min stora idols liv och leverne. Har även köpt hem Livet av Keith Richards som också skall bli spännande att läsa. En bok som har koppling till Stones-världen är Minnen, drömmar och reflektioner en biografi av Mick Jaggers gamla flamma Marianne Faithful. Den var också oerhört intressant.
Så till Hårdrock. Det är en musikgenre som jag lyssnat mycket på ända sedan jag var ung. En av de roligaste och mest galna biografi jag läst här är Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne & Chris Ayres. Ozzy är ju sångaren från Black Sabbath och även senare soloartist. Jag har två böcker till i bokhyllan som handlar om hårrockgrupper som jag gillar och det är Mötley Crue: The dirt av Neil Strauss och Metallica: terapi, droger och rock'n'roll av Mick Wall. Dessa två har jag inte läst än men ser jättemycket fram emot att läsa dem.
Får väl avsluta det hela med att bjuda på ett par låtar.
Nu höll jag verkligen på att missa tematrion som Lyrans Noblesser håller i varje veckan. Den har varit ganska mycket denna veckan, så jag kom på detta först i kväll. Detta är veckans uppgift: Berätta om tre texter som på olika sätt berättar om, speglar eller innebär hemligheter(nya tolkningar av runstenar räknas).
1. I Nu ser du mig av S.J.Bolton bär huvudkaraktären, polisen Lacy Flint på en hemlighet som inte avslöjas förrän i slutet av boken. Mycket spännande bok.
2. Granne med döden av Alex Marwood handlar om ett gäng mer eller mindre underliga hyresgäster i ett nedgånget hus i London. Några av dem bär på hemligheter, vissa ganska oskyldiga och vissa mycket värre. 3. Till sist på tänkte jag på Karriär & köksbesvär av Sophie Kinsella. Juristen Samantha begår ett misstag på sitt arbete. Detta leder till att hon hals över huvud rymmer, söker arbete som hembiträde i en familj på en mindre ort och hon säger absolut inte att hushållsarbete är något som är helt främmande för henne. Detta leder så klart till massor av dråpligheter.
Barnboksbloggen har som vanligt en bokbloggsfråga även denna veckan. Den lyder: Hur skiljer du mellan lästa och olästa böcker i dina bokhyllor och hur håller du koll på vilka böcker du lånat(t ex biblioteksböcker)och vilka böcker du skall blogga om(t ex recensionsexemplar)? Jag har haft en speciell bokhylla där jag haft alla mina lästa böcker och speciella hyllor för olästa. Men nu är lästhyllan full så nu får jag ställa lästa på specifika hyllplan i en annan bokhylla. Så än har jag kontroll :) Lånar väldigt sällan böcker eftersom jag har så många olästa böcker i mina egna hyllor så det har jag inga problem med. Böckerna som jag skall blogga om lägger jag direkt på skrivbordet där min stationära dator står.
Min kära mamma ville ha en bok beställd från Adlibris. Då passade jag på att klicka hem denna bokhög som jag sedan tidigare lagt i varukorgen. Aldrig fel med nykomlingar i hyllan.
Caitlin Moran - Morantologi Caitlin Moran - Konsten att skapa en tjej Caitlin Moran - Konsten att vara kvinna Anna Laestadius Larsson - Räfhonan Haruki Murakami - Kafka på stranden Jenny Norberg - De förklädda flickorna i Kabul Ensun Kim - Nordkorea Elsie Lindqvist - Ängeln på Malmskillnadsgatan
Höll alldeles på att glömma bort att delta i En smakebit på søndag, som den norska bloggen Flukten fra vikeligheten håller i. Här skall vi dela med oss av en liten smakbit ur boken vi för närvarande läser. För min del så har jag precis läst ut Nya Kontakter av Sophie Kinsella. Tänker nu fortsätta läsa Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson. Detta är en E-bok som jag började på för ett litet tag sedan och nu har jag tänkt läsa ut den. "Kom tillbaka, bad jag honom. Han skakade på huvudet I drömmen var vi åtskilda fastän våra kroppar rörde vid varandra, och jag längtade fortfarande efter honom fastän han var så nära. Det här var inte bättre än verkligheten, inte alls. Det gjorde så mycket ondare att se det vackra ansiktet så nära mitt och veta att han var långt borta. Till och med i drömmen visste jag det."
Titel:Nya kontakter Författare: Sophie Kinsella Översättare: Annika Sundberg Bokförlag: Damm Format: Inbunden Tryckt: 2012 Antal sidor: 367 Finns att köpa i olika format hos:Adlibris | Bokus | CDON
Nya kontakter av Sophie Kinsella är den tredje fristående boken utöver Shopaholic-serien som jag läst av författaren. Har verkligen gillat alla tidigare böcker för de är så otroligt galna, roliga och underhållande. Denna var absolut inget undantag.
Denna bok handlar om Poppy Wyat. Under en möhippa lyckas hon tappa bort sin antika förlovningsring och bli av med sin mobiltelefon. Tur i oturen så är det någon som har slängt sin telefon i soporna. Denna, som visar sig vara en företagstelefon, hamnar i Poppys händer och det är upptakten på ett märkligt och helt galet händelseförlopp. Läser inte chick-lit så jätteofta och skall jag läsa denna genre så skall det kännas underhållande och jag vill kunna dra på mungiporna. Det får man göra med Kinsellas böcker och Nya kontakter var inget undantag. Man inte bara drog på munnen utan fullständigt gapskrattade stundvis. Detta är precis vad jag gillar med Kinsellas författarskap. Det gör böckerna så lättlästa. Visserligen kan karaktärerna vara lite ytliga ibland och visst är vissa saker förutsägbara. Men det gör mig inget, för detta roar mig väldigt mycket. Baksidestext: En förlorad smaragdring, en upphittad mobiltelefon och ett löfte som inte får brytas. Poppy Wyatt har sin möhippa på ett hotell i London när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en antik smaragdring som har gått i henne fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen så det finns inte något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen. Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton som ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen. Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten så de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv. Betyg: 4 / 5 Läst i Hyllvärmarutmaning 2016
Jag har så otroligt många olästa böcker och av dem är det en stor mängd som jag gärna vill hinna med under sommaren om jag har tid och ork. Presentationen nedan är otroligt väl tilltagen och jag är medveten om att jag på långt när kommer att hinna läsa allt. Men jag skall försöka läsa så många som möjligt av just dessa. Vi börjar med ett stort gäng böcker som väldigt snälla bokförlag skickat.
Klar: Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir Klar: Arvet från Bagdad av Ingmar Karlsson Klar: Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse av Henrik Johansson Påbörjad: 6 pjäser av Shakespeare(förord och efterord av Sven Volter och Anna Takanen) Klar: Löftet av Audrey Magee Klar: En sång från havet av Katherine Webb Klar: Magesterium/Kopparhandsken av Holly Black & Cassandra Clare Klar: Jag lät dig gå av Clare Mackintosh Klar: När inget annat återstår av Mats Ahlstedt Klar: Maze Runner/I solstormens spår av James Dashner
Så till några äldre böcker som jag köpt för länge sedan
Klar:[buzz] av Anders De la Motte Klar: Tusen strålande solar av Khaled Hosseini Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman När ingen ser av Elizabeth George Klar: Jag är Zlatan av David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic Klar: Skuggsida av Belinda Bauer Har även ett gäng e-böcker som jag vill läsa
Klar:Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson(läsa klart) Klar: Athena av Marta Söderberg Klar: Ställ ut en väktare av Harper Lee När livet börjar om av Lucy Dillon Klar: Elizabeth är försvunnen av Emma Healey Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan Begravd jätte av Kazuo Ishiguro Guron i Pomonadalen av Mikael Bergstrand.
Ja som ni ser så är det många som jag vill läsa. Jag får nog vara glad om jag tar mig igenom hälften under juni - augusti :)
Icke planerade som blev lästa:
Klar:Rosensällskapet av Marie Lu Klar:Ängeln på Malmskillnadsgatan av Elsie Lindqvist
Titel:De blå silkesstrumporna Författare: Elin Wägner Format: Novell i fickformat Utgivare:Novellix Antal sidor: 22 Finns att köpa hos:Adlibris | Bokus | CDON
Läst i utmaningen Läs en novell hos Ugglan & Boken Punkt 32: Läs en novell med en färg i titeln Novellen De blå silkesstrumporna av Elin Wägner, handlar om Bjutti som när hon skall köpa ett par nya silkesstrumpor, väljer att köpa ett par himmelsblå. Väninnan Marie har ett par gamla hederliga bruna. Valet av färg på strumporna visar sig ha betydelse efter att dessa två pratat bakom ryggen på deras chef. Språket var väl ganska okej, men jag tyckte inte att historien var något speciellt och den engagerade mig inte det minsta. Betyg: 2 / 3
Titel:Galveston Författare: Nic Pizzolatto Översättare: Niklas Lindblad Bokförlag:Kalla Kulor Format: Inbunden Tryckt: 2015 Antal sidor: 245 Finns att köpa hos:Adlibris | Bokus | CDON Tack till Kalla Kulor Förlag för denna bok! Galveston fick jag hem i höstas från Kalla Kulor Förlag och det är Tru Detective- författaren Nic Pizzolatto som skrivit sin första roman, Detta är en ganska hårdkokt story som handlar om Roy Cady, som när boken börjar får besked att han har cancer i lungorna. Roy jobbar för en lånehaj och under ett uppdrag så hamnar han i rejält trubbel, träffar i detta kaos den unga prostituerade tjejen Rocky och detta är upptakten till en flykt utmed de amerikanska vägarna. Storyn är mörk, hård och här finns inslag av kvinnoförakt och andra ämnen som är jobbiga. Jag tyckte att storyn kändes aningen långsam och jag hade svårt att komma in i den. Störde mig på Roys sätt, då speciellt hur han såg på den unga tjejen som han tog med sig på sin flykt. Kan inte påstå att jag kände mig jätteengagerad i karaktärerna. Miljöbeskrivningarna kändes verkligen väldigt mycket Amerika vilket var positivt. Kan väl säga att fast jag hade lite problem från början så tyckte jag ändå att storyn hämtade upp sig på sluttampen, så det blev ändå en okej läsupplevelse. Baksidestext: Samma dag som Roy Cady får ett illavarslande cancerbesked av sin läkare, inser han att hans boss - en brutal lånehaj och barägare - vill se honom död. Någonting som påstås vara ett rutinuppdrag är i själva verket en dödsfälla för Roy, men när röken lagt sig är det han som lever och hans tilltänkta mördare som ligger kvar. På platsen, och i högsta grad vid liv, finns också Rocky, en ung kvinna med ett trasigt förflutet. Efter att han hämtat upp Rockys lillasyster flyr trion från New Orleans till Galveston, Texas, i ett fåfängt försök att undkomma sina fiender. Betyg: 3+ / 5
Denna veckans tema hos Lyrans Noblesser är noveller och uppgiften lyder: Berätta om tre bra noveller / novellsamlingar!
Läste lite noveller när jag var yngre, men har faktiskt inte hittat tillbaka till novellläsandet förrän för några år sedan. Det är faktiskt ett ganska trevligt format måste jag säga. Nedan ser ni tre förslag på noveller/novellsamlingar som jag tycker om. 1. På stort Alvar: berättelser från Öland skriven av Johan Theorin, är en jättetrevlig novellsamling med skrönor, mordgåtor, historier med övernaturlig karaktär som alla utspelar sig på Öland eller däromkring. 2. För mycket lycka av Alice Munro. En samling noveller om olika livsöden. Många berättelser är skrivna ur någon kvinnas synvinkel, och de utspelar sig ofta i mindre städer eller samhällen, utom novellen som heter just För mycket lycka, den utspelar sig i Europa och handlar om en kvinnlig matematiker under 1800-talet. 3. Huset Ushers undergång är en lite lagom kuslig skräckhistoria av skräckens mästare Edgar Allan Poe. Denna är från Novellix och omslaget är som de många små novellerna därifrån supersnyggt.
Tänk vad veckorna springer iväg. Redan halva maj har gått. Eftersom det är söndag så är det åter dags att dela med sig av boken man för närvarande läser. Det gör man hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Jag har precis börjat läsa Galveston av Nic Pizzolatto och smakbiten är från kapitel ett: "En läkare tog bilder på mina lungor. De var fulla av snöflingor. När jag kom ut från mottagningen såg alla i väntrummet tacksamma ut för att de inte var jag. Vissa saker syns i människors ansikten."
Titel:Blod & stjärnstoft Författare: Laini Taylor Översättare: Lena Karlin Bokförlag:Bazar Format: Inbunden Tryckt: 2014 Antal sidor: 463 Finns att köpa i olika format hos:Adlibris | Bokus | CDON Tack till Bazar Förlag för boken! Blod & stjärnstoft av Laini Taylor är andra delen i urban fantasy-serien Önskemånglarens dotter. Läste första delen Mörk ängel i slutet av förra året. Gillade den riktigt mycket och Bazar förlag var så otroligt snälla så de skickade mig de två resterande böckerna i trilogin. Som med den första boken så är allt väldigt fantasifullt och jag älskar hur hon framställer alla karaktärer. Hon gör dem väldigt speciella och fascinerande. Här får vi fortsätta att följa kimären/människan Karou och serafen Akiva. I första boken kunde man uppleva kärlek mellan dessa två, men när denna bok börja så har Karou tagit sin tillflykt till Marocko där hon återuppväcker en monsterarmé, detta på grund av ett gammalt krig som har blossat upp. Hon är väldigt hatfullt inställd till Akiva. Jag hade först lite svårt att förstå vad det berodde på. Men en del klarnade under berättelsens gång. Måste säga att språket är otroligt fint och nyanserat. Som jag tidigare nämnde så är både karaktärer och miljöer väldigt fantasifullt beskrivna. Gillar att man både befinner sig i den riktiga världen, då i Prag och Marocko, och i den påhittade parallellvärlden Eratz. Tycker även så mycket om den starka vänskap som finns mellan Karou och hennes väninna från Prag, Zuzana. Det enda som var lite tråkigt var att jag hade lite svårt att komma in i handlingen. Vet inte riktigt om det berodde på att jag glömt lite från förra boken, eller om språket var lite segt i början. Men ganska snart var man inne i den spännande handlingen och då var man fast. Längtar efter att läsa tredje och avslutande delen, som redan står här i bokhyllan och väntar.
Baksidestext: Det var en gång då kärlek uppstod mellan en ängel och en djävul. De började drömma om en värld utan blod och krig. Det här är inte en sådan värld.
Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit svaren hon söker. Nu vet hon vem hon är och vad hon är. Men med den kunskapen följer en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han har svikit henne och nu måste hela världen sona hans brott. Karou måste bestämma sig för hur långt hon är villig att gå för att hämnas sitt folk. Fylld av skönhet och omöjlig kärlek, hemligheter och svåra val berättar Blod & stjärnstoft den andlöst spännande fortsättningen på Mörk ängel, historien om Karou och Akiva. De befinner sig på varsin sida av ett urgammalt krig, ett krig som nu vaknat till liv igen, och Karou måste bygga en monsterarmé i ett land som består av blod och stjärnstoft. Betyg: 4 / 5 Läst i En världsomsegling på 366 dagar!
Det är fredag och hos Annika är det som vanligt bokbloggsjerka. Veckans fråga kommer från Siri och den lyder: Av böckerna i din bokhylla, vilken titel beskriver dig bäst? Efter att ha kikat runt bland böckerna i mina bokhyllor så hittar jag tre boktitlar som beskriver mig och min livssituation från 23 - 24 års ålder och framåt. Det är Smärta av Kjell Eriksson, Vanmakt av Thomas Erikson och Ingen dans på rosor av Hannah Green.
Nu är ju inte livet alltid mörkt för man måste göra det bästa av en svår situation så jag har lärt mig att uppskatta allt roligt och framför allt min närmaste familj, som är helt underbar och förstår mig och respekterar när jag inte mår riktigt bra.
Titel:Handlaren från Omsk Serie: Moskva Noir Författare: Camilla Grebe & Paul Leander-Engström Bokförlag:Massolit Format: Inbunden/ e-bok Tryckt: 2014 Antal sidor: 391 Finns att köpa hos:Adlibris | Bokus | CDON Tack Massolit för e-boken!
Handlaren från Omsk av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström är andra delen i deras Moskva Noir serie. Läste första boken i denna serie för ett bra tag sedan. Fick sedan denna bok skickad till mig som e-bok från Massolit när den kom ut. Eftersom jag hade första boken som inbunden så blev det att jag köpte på mig även denna som inbunden så småningom. Sedan har båda versionerna dessvärre blivit liggande tills nu. Men man brukar ju säga, att väntar man på något gott så kan man aldrig vänta för länge.
Gillade ju första boken Dirigenten från Sankt Petersburg. Där fick vi först stifta bekantskap med den svenske finansmannen Tom Blixen som är bosatt i Ryssland och första boken handlar om maktspel och korruption där oljebranschen i Ryssland är i fokus. Här i Handlaren från Omsk, får vi åter stifta bekantskap med Tom Blixen. Här är han till att börja med hemmaman eftersom hans fru satsat på sin vd-karriär på storbanken där de båda arbetat. Han får så ett nytt jobb på ett av Rysslands största import och exportföretag och i denna bok ligger fokus på vapenhandel. Naturligtvis figurerar det även brott och mord i storyn.
Måste säga att denna författarkombination är perfekt. Grebe står ju för det suveräna skrivandet till största del och Leander-Engström för det stora kunnandet om Ryssland och affärslivet. Det gör att boken känns både spännande och otroligt trovärdig. Handlingen utspelar sig 2008, men detta är ju lika aktuellt idag. Gillar verkligen att boken utspelar sig i Ryssland. Det är inte miljöer jag läser om varje dag, och den kärva ryska mentaliteten och de politiska klimatet är intressant. Som sagt, jag gillar detta riktigt mycket och ser så klart fram emot en del tre. Baksidestext: MOSKVA 2008 En kvav sommarnatt hittas den svenske ambassadörens son, Oscar Rieder död inne på den svenska ambassaden i Moskva. Bredvid honom ligger en svårt skadad prostituerad, som mot alla odds överlever. Överåklagaren Sergej Skurov kallas in för att utreda fallet med hjälp av den ambitiöse polisinspektören Anton Levin. Skurov tipsar sin vän Tom Blixen om att det ryska bolaget Maratech letar efter en svensktalande efterträdare till den avlidne Rieder. Tom får tjänsten men inser snart att bolaget är inblandat i illegal vapenhandel. Steg för steg nystar Tom och Skurov upp härvan, som visar sig ha förgreningar på högsta politiska nivå i Sverige. Till slut hänger Toms liv på att han kan hitta bevis som avslöjar Maratech och dess svenska samarbetspartners. Betyg: 4+ / 5 Läst i Spänningsutmaning 2016, Hyllvärmarutmaning 2016 och En världsomsegling på 366 dagar
Eftersom finalen i Eurovision Song Contest går av stapeln på lördag så är det schlagertema hos Kulturkollo. Det tänker jag hänga på. Har troget kikat på Melodifestivalen och Eurovision varje år ända sedan barnsben och har fått många favoriter genom åren. Att välja några att presentera var jättesvårt, men till slut valde jag två som jag känner lite extra för. Först har vi 1997 års Eurovision-vinnare Katrina & The Waves med Love shine a light.
Min andra schlagerfavorit är tvåan från 2014 års Eurovision, The Common Linnets med Calm after the storm
Så till frågorna. 1. Vilken schlagerlåt är din favorit om du tänker tillbaka genom åren? Svår fråga, men förutom låtarna ovan, så om jag måste välja någon absolut favorit så blir det trot eller ej, Fångad av en stormvind med Carola. Den är så glädjefylld.
2. Förutom Sverige, har du någon förhandsfavorit på lördag? Ingen koll alls på alla andra låtar. Har inte haft tid eller ork att lyssna. Men jag kommer inte att missa finalen på lördag.
En ny vecka, och hos Lyrans Noblesser är det som vanligt tematrio.Eftersom hon vill fira sin mammas födelsedag trots att hon inte längre kan det, så väljer hon att ha fest som tema denna veckan. Frågan lyder: Berätta om tre böcker där man firar något; en födelsedag, en speciell händelse eller högtid eller något annat. 1. En drottnings löfte av C.W. Gortner. En bok som handlar om Isabella av Kastilien. I denna bok är det bl.a. kröningsfest, dopfest och bröllopsfest...kungligt och rejält. 2. I En shopaholic säger ja av Sophie Kinsella skall den shoppingtokiga Rebecca Bloomwood gifta sig och det blir bröllopsplanering och bröllopsfest i massor i denna bok. 3. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson börjar med att Allan Karlssons 100-årskalas skall firas med pompa och ståt. Till och med tidningen finns på plats. Vad gör Allan då... jo han rymmer från ålderdomshemmet. Detta är upptakten till en helt galen berättelse.
Nu är det söndag, och vilken härlig dag det varit. Helt underbart väder. Men trots allt sköna så deltar jag ändå i En smakebit på søndag, som den norska bloggen Flukten fra virkeligheten håller i. Jag har nyss börjat läsa Handlaren från Omsk av Camilla Grebe & Paul Leander-Engström. Detta är andra boken i deras Moskva Noir-serie som handlar om brott och politiska och affärsmässiga intriger. "Anton satt i polisbilen i hörnet av Petrovka och Trädgårdsringen, där de hade bestämt möte för att inte bli sittande onödigt länge i köer. Baksidan av det ekonomiska undret var att Moskvas trafik under flera av dygnets timmar stod helt stilla. Skurov gav polisbilen, som var en Mercedes lackerad i de ryska färgerna, en beundrande blick. För varje år så fasades fler och fler ryska bilmodeller ut ur polisens bilpark och ersattes av pålitliga västerländska märken. Så var det förresten i hela Moskva - Volgorna och Ladorna som han vuxit upp med skulle snart vara rariteter."
Ja idag har vi en helt underbart solig fredag, men för den sakens skull tänker jag inte hoppa över bokbloggsjerkan hos Annika, Hon skriver så här: Jag brukar sällan reagera på bokomslag men det här är något av det fulaste jag sett. Hur tänkte förlaget egentligen?
...och så här lyder veckans fråga:
Kan du berätta om en bok som har ett riktigt fint/fult omslag? Eller varför inte en av varje?
Oj det finns massor med bokomslag som jag tycker är fina och även en stor mängd som jag tycker är bedrövligt fula. Jag valde här en av varje, båda är böcker som fortfarande står bland mina olästa böcker.
Det fina omslaget är till boken Och bergen svarade av Khaled Hosseini. Har inte läst denna ännu, men tror säkert att boken är läsvärd. Läste hans Flyga drake och den var ju otroligt fin.
Det fula omslaget är till boken Ett hjärtslitande verka av förbluffande genialitet av Dave Eggers. I detta fallet tror jag faktiskt att det är på grund av det tråkiga omslaget som jag fortfarande inte läst boken. Den ser inte alls lockande ut.