onsdag 29 juni 2016

Kopparhandsken


Titel: Kopparhandsken
Serie: Magisterium #2
Författare: Holly Black & Cassandra Clare
Översättare: Lottie Eriksson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Format: Danskt band
Tryckt: 2016
Antal sidor: 329
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack för boken Bonnier Carlsen!

Kopparhandsken av Holly Black och Cassandra Clare är andra boken i deras trollkarlsserie Magisterium. Detta är en serie för barn//ungdom mellan 9 - 12 år.

När jag skulle läsa första boken Järnprovet och hörde att detta var en berättelse om en skola för trollkarlar så tänkte jag genast på Harry Potter och var rädda att detta skulle bli för likt. Men döm om min förvåning då jag upptäckte att denna story var helt annorlunda och dessutom riktig bra. Även andra boken Kopparhandsken var otroligt spännande. Det händer saker hela tiden och jag känner hur mycket jag gillar när det är magi och annat övernaturligt inblandat. Gillar dessutom karaktärerna riktigt mycket. Dessa böcker är ju skrivna för en ung åldersgrupp och den passar med största sannolikhet väldigt bra för dem, men berättelsen funderar definitivt lika bra för oss som är äldre. Riktigt medryckande, spännande och underhållande. Rekommenderas för både ung och gammal!

Baksidestext: 
VEM KAN MAN LITA PÅ  NÄR MAN INTE ENS KAN LITA PÅ SIG SJÄLV?

När Call återvänder till Magisterium är det som kopparårselev. Han har vänner, hans varg Tumult få bo i hans rum och Call trivs på den märkliga skolan med alla dess vindlande gångar och hemliga rum. 

Men han bär på en stor och fruktansvärd hemlighet. Hans själ tillhör den ondaste trollkarlen i historien, en trollkarl som satte skräck i hela trollkarlsvärlden och hotade att förgöra den. Men Call är ju inte ond. Eller?

Betyg: 4 / 5

Läst i #summerread16

torsdag 23 juni 2016

Helgläsning vecka 25


Ja nu är det vecka 25, och i morgon är det Midsommarafton. Vädret ser väl inte ut att bli världsbäst, men vad gör väl det. Vi skall tillbringa midsommaraftonens eftermiddag och kväll hos dottern med familj tillsammans med dem och några vänner. Det blir grillning och förhoppningsvis lite lekar om vädret tillåter. Men trots lite mysigheter med familj och vänner, så kommer det även att finnas gott om tid för läsning.

Just nu håller jag på att läsa Kopparhandsken, vilken är andra delen i serien Magisterium av Holly Black och Cassandra Clare. Den kommer jag säkert att läsa ut under helgen för jag har redan hunnit halvvägs. På läsplattan har jag påbörjat Athena av Martha Söderberg. Det är en ganska kort bok på knappt 300 sidor så chansen att läsa ut även den är ganska stor, i så fall påbörjar jag Jag lät dig gå av Clare Mackintosh.

Önskar alla en trevlig Midsommarhelg!


 Vad läser ni under helgen?

[buzz]


Titel: [buzz]
Författare: Anders De la Motte
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 394
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

[buzz] är andra boken i en deckarserie om Henrik HP Pettersson och den är skriven av  Anders De la Motte. Läste första boken [geim] för ett bra tag sedan, en bok som jag tyckte var väldigt spännande och annorlunda för att vara en deckare.

I första boken Så kommer Henrik HP Pettersson i kontakt med en mobiltelefon och via den blir han indragen i ett intrigfullt spel där speldeltagarna gör olika uppdrag i verkliga livet. Nu när andra boken [buzz] börjar så är HP på rymmen från spelledarna och i denna bok blir han involverad med ett företag, vars enda syfte är att styra flödet på Internet i den riktning som de vill. Samtidigt är HP`s syster Rebecca avstängd för tjänstefel och råkar ut för massor med konstigheter.

Det här är verkligen en spännande story och man har svårt att lägga ifrån sig boken. Att det handlar om dagens teknik och informationsflöde gör berättelsen extra intressant. Gillar verkligen HP som karaktär. Förutom att han är lite galen och äventyrslysten, så är han även väldigt mån om sina nära och kära. Tycker verkligen att detta är superbra underhållning. Kan varmt rekommenderas.

Baksidestext: Henrik HP Pettersson är på flykt och har hamnat i Dubai. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i det djävulska verklighetsspel som så när kostade honom livet.
   Rebecca befinner sig i Sudan som livvakt åt en svensk minister. Men dramatiska händelser tvingar snart de båda syskonen tillbaka till Stockholm.
   Är spelet verkligen över?
   Vem kan man egentligen lita på?
   Går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?


Betyg: 4 / 5

Läst i Spänningsutmaning 2016, Hyllvärmarutmaning 2016 och den ingår även i min sommarläsning och i sommarläsning/tävling hos Mias bokhylla.

lördag 18 juni 2016

En sång från havet


Titel: En sång från havet
Författare: Katherine Webb
Översättare: Annika Sundberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 512
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Historiska Media för boken!

En sång från havet är min första bekantskap med författarinnan Katherine Webb. Jag nappade på boken för att jag tyckte att baksidestexten lät bra och omslaget var fint. Kan säga nu i efterhand att det var tur att jag blev nyfiken på den, för oj vilken berättelse.

Boken handlar om Zach, som är en konstnär som för närvarande driver ett galleri som inte går ihop ekonomiskt. Han är frånskild och har en liten dotter och hans ex skall ta hans barn ock flytta till USA. Zach är expert på den kända konstnären Charles Aubrey och äger själv några av hans verk, och för att färdigställa en bok om konstnären beger sig Zach till orten där Charles och hans familj tillbringat några somrar före andra världskriget. Detta leder till att både Zachs egen historia börjar, men även berättelsen om Dimity(Mitzy), den unga bondflickan som konstnären avbildat på många av sina tavlor.

Det här är en berättelse om sökande, men det är också en bok om kärlek och vänskap. Men kärleken som beskrivs i denna bok är inte bara vacker utan även väldigt destruktiv, påhittad och förvrängd. Äskar att mycket kretsar kring konst och konstnärens arbete och sökande efter tilltalande motiv, tycker också om hur författaren beskrivit det engelska landskapet, det stormpiskade havet och det grå och fuktiga vädret. Men framför allt tycker jag om hur hon låter oss komma karaktärerna in på bara skinnet. Berättelsen skapar så mycket känslor både glädje, ilska och sorg. Tycker att både de nutida händelserna och de gamla tillbakablickarna vävs samman till en fin helhet. Kan absolut varmt rekommendera denna bok och det här är definitivt inte det sista jag läser av denna författarinna. Fick verkligen mersmak.

Baksidestext: Dimity Hatcher växer upp vind för våg i en liten kustby i södra England på 1930-talet. Hon undviker modern så gott hon förmår och tillbringar sin tid vid stranden och på ängarna. En dag lyser det i den öde granngården, konstnären Charles Aubrey har flyttat in med sin familj. Plötsligt förändras allt. Längtan efter ett annat liv växer sig allt starkare hos Dimity.
   Många år senare skriver galleristen Zach en biografi över den berömda konstnären. Han äger tre av Aubreys målningar och är som förtrollad av dem. Vem är den unge, okände pojken Dennis? Är bondflickan med den intensiva blicken fortfarande vid liv? Och vad hände med Charkes Aubrey under andra världskriget? Zach reser till södra Englands kust för  att finna svar, men de hemligheter som avslöjas är inte alls vad han förväntat sig.


Betyg: 5 / 5


fredag 17 juni 2016

Sommarläsning/tävling 2016


Mias bokhörna kommer att arrangera en sommarläsnings-tävling. Denna kommer att pågå mellan den 20 juni till 20 augusti. Det enda vi behöver göra för att ha chansen att vinna är att gissa hur många böcker vi kommer att hinna läsa under denna period. Prickar vi rätt så vinner vi. Priset kommer att bli ett presentkort på 100 kr hos Adlibris. All information finns hos Mia.

Jag tror att jag kommer att hinna läsa 12 böcker under denna period.

1. Klar: [buzz] av Anders De la Motte,   394 sidor  
2. Klar: Kopparhandsken av Holly Black & Cassandra Clare,   329 sidor
3. Klar: Athena av Marta Söderberg,    295 sidor
4. Klar: Elizabeth är försvunnen av Emma Healey,   317 sidor
5. Klar: Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse av Henrik Johansson,  135 sidor
6. Klar: När inget annat återstår av Mats Ahlstedt,   296 sidor
7. Klar: Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir,  122 sidor
8. Klar: Rosensällskapet av Marie Lu,   329 sidor 
9. Klar: Arvet från Bagdad av Ingmar Karlsson,   253 sidor
10. Klar: Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahimović & David Lagercrantz,   240 sidor
11. Klar: Skuggsida av Belinda Bauer,   382 sidor
12. Klar: Ängeln från Malmskillnadsgatan av Elsie Lindqvist,   151 sidor 
13. Klar: Jag läst dig gå av Clare Mackintosh   424 sidor 

Bokbloggsjerka 17 - 20 juni


Jag då är det fredag igen och bokbloggsjerka hos Annika. idag är det två frågor vi skall svara på och det är dessa: 

Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?
 
Prenumererar inte på tidningar numera och har inte gjort det på länge. Har däremot köpt enstaka nummer av Vi läser och Books & Dreams. Förr däremot så läste jag ofta Illustrerad Vetenskap och har plöjt igenom många nummer även av Allt om vetenskap och Allt om historia. Varför jag aldrig köper dem längre vet jag inte.

Ock så bonusfrågan: 

Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder.

Läste ganska nyligen En drottnings löfte av C.W. Gortner. Den boken handlar om Isabella av Kastilien. Det är en mycket intressant historisk roman som utspelar sig i Spanien, där man får följa Isabella och hennes strävanden efter makten och efter att ena landet och att få gifta sig med mannen hon älskar.

tisdag 14 juni 2016

Top ten Tuesday


Hos bloggen The Broke and the Bookish är det som vanligt Top Ten Tuesday. Denna veckas tema:

Top ten most anticipated releases for the second half of the year!

Ja böckerna nedan är absolut de jag ser mest fram emot  ur höstens utgivning:

1. Ett vakande öga av Fredrik T Ohlsson, Wahlström & Widstrand, augusti 2016
2. Granatkastaren av Mo Yan, Tranan, augusti 2016
3. Drottningen av Tiveden och Henrik Engelskman av Christina Wahldén, Nordstedts, augusti 2016
4. Mörkertid av Lars Pettersson, Ordfront, oktober 2016
5. Ur Gogols kappa: Noveller av elva ryska författare, Ordfront, augusti 2016
6. Entry Island av Peter May, Modernista, augusti 2016
7. Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand & Lisa Alasto, Modernista, oktober 2016
8. Björnstad av Fredrik Backman, Piratförlaget, september 2016
9. Maze Runner: Dödlig kod av James Dashner, Semic, oktober 2016
10. Monster av Ingrid Elfberg, Bokfabriken, september 2016

Tematrio - Sommarläsplaner


Eftersom detta blir sista tematrion hos Lyrans Noblesser inför sommaruppehållet så blir frågan:

Berätta o tre texter, genrer, böcker, författare du planerar att läsa i sommar!

Jag har en hel hög böcker som jag planerar att läsa under sommaren men dessa tre ser jag nog fram emot lite extra mycket:

1. Först kortromanen Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir, vilken är relationsroman. Denna berättelse skrevs 1966-1967, men puplicerades för första gången 1992.

2. Vill även gärna läsa Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse av Henrik Johansson vilket är en liten bok med noveller och dikter.

3. Tills sist så ser jag väldigt mycket fram emot att läsa Shakespeare: 6 pjäser. Denna fina bok från Ordfront förlag har förord och efterord av Sven Volter och Anna Takanen.


söndag 12 juni 2016

En smakebit på söndag - En sång från havet


Ja så här på söndag eftermiddag så tänkte jag dela med mig av en bit ur boken jag för närvarande läser. Det gör jag hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Boken jag just börjat på heter En sång från havet och den är skriven av Katherine Webb. Smakbiten är från sidan 7, och jag tycker att den visar hur fint hennes språk är.

"Morgonljuset strömmade in genom galleriets höga fönster och reflekterades bländande i golvet. Sensommarnattens strålar var fortfarande varmt gula och utlovade vackert väder, men när Zach öppnade ytterdörren fanns en hård svalka i luften som han inte hade känt för en vecka sedan. En fuktig biton som var en föraning om hösten. Zach drog djupt efter andan och vände ansiktet mot solen en stund. Höst. En ny årstid och slutet på det lyckliga uppehåll som han njutit av, då han hade låtsats som om allt skulle fortsätta som vanligt. I dag var det den sista dagen och Elise skulle åka ifrån honom."



Maze Runner: I solstormens spår


Titel: Maze Runner: I solstormens spår
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Semic
Format: Kartonnage
Tryckt: 2015
Antal sidor: 345
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Maze Runner: I solstormens spår, är fjärde boken i en ungdomsserie skriven av James Dashner. Har läst de tre första böckerna som bl.a. handlar om Thomas och Teresa. Man får följa dem från att de kommer till en stor labyrint i första boken, för att sedan vara med om andra spännande och vansinniga utmaningar i de två nästföljande böckerna. I denna fjärde bok får vi veta vad som hände före labyrinten, då jorden förstördes av solstormar och hur ett virus börjar spridas.

I solstormens spår börjar med att man som hastigast får återstifta bekantskapen med Teresa, men resten av boken handlar om en kille som heter Mark. Han och några andra överlever solstormarna som drabbar jorden. Här får vi berättat för oss hur det var då, den första tiden efter katastrofen, men man får även följa senare händelser. Slutet leder fram till något som är början till vad som kommer att hända i labyrinten.

Tyckte först att handlingen var lite seg att komma in i och blev till att början besviken över att det var helt andra personer än Thomas och Teresa som man fick följa i stor del av boken. Men jag kom in i boken efter ett tag och tyckte ändå att den var ganska hyfsad och när man nådde slutet av handlingen då man fick återse Thomas och Teresa, så blev jag faktiskt lite sugen på att läsa Dödlig kod, som är nästa bok i serien, vilken kommer till hösten. Den skall tydligen vara ut Thomas synvinkel.

Baksidestext: 
När Thomas hamnar i labyrinten är världen utanför i ruiner. Solstormar har bränt jorden och ett fruktansvärt virus härjar. Hur blev världen sådan? Thomas och hans vänner vet inte. Deras minnen har raderats, det förflutna är förlorat. Mark och Trina var där när det hände. De såg världen brinna. De flydde från ett översvämmat New York och har startat ett nytt liv när något ännu värre drabbar världen.

VIRUSET.

En sjukdom som förstör och tar bort allt som gör dem mänskliga. Ingen går säker, Ingen, utom en övergiven femårig flicka. Vem är hon?


Betyg: 3+ / 5

fredag 10 juni 2016

Helgläsning vecka 23

Ja nu har vi hunnit ett antal dagar in i juni och det är dessutom helg igen. Tänkte som vanligt dela med mig av hur min helgläsning kommer att se ut(förhoppningsvis). Just nu håller jag på att läsa Maze Runner: I solstormens spår av James Dashner. Har hunnit ca 150 sidor än så länge. Hinner jag läsa ut den så skall jag börja på En sång från havet av Katherine Webb.

Vad läser ni i helgen?


Bokbloggsjerka 10 - 13 juni


Helg igen och dags för bokbloggsjerka hos Annika.

Denna veckan undrar Mia Eggiman vad vi tycker om recensionsexemplar i e-pub format och pdf? 

Att få recensionsexemplar i pdf-format är jag inte alls förtjust i. Formatet är inte smidigt alls i mina ögon. Men är det i e-pub format så gör det mig inget. Kan dock ta aningen längre tid innan jag kommer till böcker som ligger på plattan eftersom mina ögon tycker sämre om att läsa så.  Föredrar absolut att läsa fysiska böcker och är jättetacksam för att vissa bokförlag är snälla att alltid skicka sådana.

torsdag 9 juni 2016

Spänningsutmaning juni 2016


Kom på att jag alldeles glömt av att presentera vilken bok jag skall läsa i spänningsutmaningen i juni. Detta är en utmaning som Mias bokhörna håller i.

Nu i juni har jag tänkt läsa [buzz] av Anders  De la Motte. Det är andra delen i hans serie om Henrik HP Pettersson.


Veckans bokbloggfråga - Vecka 23


Hos barnboksbloggen är det som vanligt en bokbloggsfråga som man kan svara på under veckan. Denna veckan lyder frågan så här:

Läser även dina nära och kära? Är böcker, läsande och bokbloggande ett intresse du delar med andra i din närhet? Ger du ofta bort bokpresenter till jul, födelsedagar och andra firanden?

När det gäller läsande inom familjen, så har bägge mina föräldrar läst en hel del, mamma kanske lite mer än pappa. Pappa har å andra sidan skrivit lite små noveller och en hel del dikter(mamma skriver också men lite mer sparsamt). Idag är det mest mamma som läser eftersom pappas syn gör att han inte klarar det längre. Både jag och min syster läser mycket och har alltid gjort. Min dotter läser en hel del i perioder(just nu har hon småbarn så det blir lite mindre). Däremot har sonen mer problem med läsningen. Han hade dyslexi från början och fick afasi efter en stroke som han fick då han var 22 år. Även de stora barnbarnen(båda tjejer) läser en del i omgångar, minsta barnbarnet är bara 3 1/2 så henne läser vi för än så länge. Man hoppas så klart att även hon blir läsare. Min kära make läser inte böcker speciellt ofta. Han läser mest tidningar, seriealbum och artiklar på nätet. Men allt läsande är bra läsande som jag brukar säga.

Ja som sagt böcker och läsande är något som är ett gemensamt intresse inom familjen. Har även en del vänner och grannar som älskar att läsa, så jag har allt en del personer att prata böcker med och även att ge bort utrensade böcker till, vilket är skönt. Däremot vet jag ingen mer i min bekantskapskrets som bloggar om böcker. 

Att ge bort böcker i present är något som jag gör ibland och speciellt till min kära mor och till barnbarnen. Gillar så klart även att få bokpresenter eller presentkort så man kan köpa på sig böcker som man vill ha.

onsdag 8 juni 2016

Löftet


Titel: Löftet
Författare: Audrey Magee
Översättare: Ylva Mörk
Bokförlag: Lind & Co
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 381
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Lind&Co för boken!

Audrey Magge är en Irländsk journalist och författare. Löftet är hennes första roman och jag kan bara tycka att det var en otroligt stark debutbok.

Löftet skildrar Andra Världskriget ut två människors synvinkel. Det är Peter Faber, en tysk soldat som strider vid fronten och så är det Katharina Spinell som befinner sig i Berlin. Dessa två kommer att gifta sig mitt under kriget genom en förmedling. Detta gör de av praktiska själ. 

Historien berättas sedan växelvis ur dessa två människors perspektiv. Det är ett otroligt flyt i språket som gör att boken är väldigt lättläst. Handlingen är helt annorlunda än jag tänkt mig. Trodde att detta skulle vara lite krigsromantik. Men i stället så är det en bok som på ett väldigt rakt och fasansfullt sätt beskriver krigets fasor vid fronten och även hur människor levde i Tyskland, där man måste förlita sig på överhetens beskydd för att överleva. Riktigt läsvärd!

Baksidestext: 
I ett desperat behov av permission från skyttegravarna ingår den tyske soldaten Peter Faber äktenskap med en kvinna han aldrig träffat. Hon i sin tur lovas änkepension om han dör.

Under tio dagar firar de smekmånad i Berlin, och överraskas av den passion som uppstår dem emellan. När de skiljs åt är det med en gemensam dröm om framtiden och ett löfte att vänta på varandra. Men väntan blir lång och kriget sätter fasansfulla spår.


Betyg: 4+ / 5

Läst i En världsomsegling på 366 dagar.


söndag 5 juni 2016

Vingar av glas


Titel: Vingar av glas
Författare: Sofie Trinh Johansson
Bokförlag: Mörkerdottir
Format: E-bok
Utgiven: 2012
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Mörkerdottir förlag för boken!

Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson, som jag precis läst, är andra delen i författarinnans Halvblodstrilogi. Fick de två första delarna i e-boksformat från Mörkerdottir förlag för oerhört länge sedan. Läste den första boken bara ett litet tag efter jag fått dem, men denna har tyvärr fått vänta alldeles för länge.

Halvblodstrilogin är en serie som handlar om vampyrer, halvblod och änglar. Huvudkaraktären är halvblodet Aveline. Hon och ett gäng vampyrer samt hennes skyddsängel Alexander är på flykt för att rädda Avelines liv. De skall konfrontera rådet för för att försöka få en lösning på problemet.

Tycker att språket är helt okej, vilket gör boken lättläst. Man har gjort karaktärerna spännande så till vida att oavsett om de är halvblod, vampyrer eller änglar, så är de inte speciellt pålitliga utan det kan hända de mest oväntade saker. Gillar också halvblodens speciella förmågor. Utan att avslöja för mycket så är det ju lite triangeldrama som jag har lite svårt för och så känns det jobbigt att handlingen utspelar sig på samma ställe i hela denna bok. Men trots detta så känns det ändå så pass intressant att jag vill läsa sista boken i serien.

Handling: Billy har lämnat Aveline för att på egen hand be om hennes nåd och för det blod som kan rädda hennes liv. Samtidigt har han flytt från det enda hon är beredd att kämpa för, och lämnat henne med Alexander, som förändrats av hennes svek. Just som Aveline inte tror att det kan bli värre kommer Billys syster och V till dalen. Med sig har de Coraline, som visar sig vara Avelines värsta mardröm.
Vem är egentligen mannen hon tror sig älska, och vad har han en gång varit? Och är verkligen kärleken nog för att fortsätta älska?



Betyg: 3+ / 5

Läst i Hyllvärmarutmaning 2016


fredag 3 juni 2016

Helgläsning vecka 22

Ja då var det fredag och jag upptäckte att Bokbloggsjerkan uteblir denna helgen. Ja vi får väl överleva ändå :)

Håller just nu på med två böcker. Först och främst så börjar jag närma mig slutet på Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson. Den bör bli klar idag eller imorgon. Efter att den är slut så fortsätter jag på Löftet av Audrey Magee som jag också påbörjat. Mer än så lär jag inte hinna läsa i helgen för idag så är det tvätt hela eftermiddagen och på söndag så skall vi åka iväg och fira ena barnbarnet som fyller 15 år.

Vad skall ni läsa i helgen?


onsdag 1 juni 2016

Tematrio - Paris


I Tematrion hos Lyrans Noblesser är det tema Paris denna veckan. Hon  ber oss att:

Berätta om tre böcker som utspelar sig i Paris!

Kan konstatera att jag inte kommer ihåg speciellt många böcker som utspelar sig i Paris. Men hittade efter lite letande tre stycken. 

1. Den röda adressboken av Sofia Lundberg utspelar sig delvis i Paris. Doris, den gamla och mycket ensamma kvinnan som är bokens huvudkaraktär tillbringade sina unga år i Paris där hon umgick med det fina folket och arbetade som modell. En otroligt fin bok som man blir berörd av.

2. Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins utspelar sig också i Paris. Boken handlar om Anna, som skall gå sitt sista år i skola. Hon bor i Atlanta. Hennes pappa bestämmer plötsligt att hon skall gå sitt sista år på en skola i Paris. En otroligt mysig berättelse om tonåringar, upplevelser, vänskap och kärlek.

3. Till sist hittade jag Colombes granne av Tatiana de Rosnay. Boken handlar om Colombe, som tillsammans med man och två barn flyttar in i en eftertraktad lägenhet i Paris. Hon arbetar som spökskrivare på ett bokförlag. De hinner inte bo länge i lägenheten innan hon börjar trakasseras av en granne varje gång maken är bortrest. Ruggigt spännande!


Månadssammanfattning maj 2016

Ja i ett huj så har det blivit sommar. Juni är här, hur nu det gått till? Maj månads läsning gick jättebra till en början, men sedan har två av barnbarnen varit här väldigt mycket och dessutom har jag spelat World of Warcraft mer än jag tänkt, så det har inte blivit mycket läst i slutet av månaden. Men nedan kan ni i alla fall se vad jag läst och sett under maj.

Lästa böcker i maj:

32. Anthony Doerr - Ljuset vi inte ser   5 / 5 
33. Camilla Grebe & Paul Leander-Engström - Handlaren från Omsk   4+ / 5 
34. Laini Taylor - Blod & stjärnstoft   4 / 5 
35. Nic Pizzolatto - Galveston   3+ / 5 
36. Elin Wägner - De blå silkesstrumporna(novell)   2 / 5 
37. Sophie Kinsella - Nya kontakter   4 / 5  

Antal böcker: 5
Antal noveller: 1
Totalt antal lästa sidor: 2083
Påbörjade böcker: Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson och Löftet av Audrey Magee

Film i maj:


 Warcraft: The Beginning(efterlängtad film på bio för en gamer som jag)


Tv-serier i maj:

 

M*A*S*H säsong 2
M*A*S*H säsong 3
M*A*S*H säsong 4
M*A*S*H säsong 5(påbörjad)
Starsky & Hutch säsong 3(påbörjad)