Årens lästa böcker

Utmaningar 2024

tisdag 2 april 2024

Den lilla bokhandeln i hamnen


Titel: Den lilla bokhandeln i hamnen
Serie: Den lilla bokhandeln #2
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Utgiven: 2020
Antal sidor: 476
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag äntligen läst andra delen i serien Den lilla bokhandeln av Jenny Colgan. Denna delen heter Den lilla bokhandeln i hamnen.


Bokens första mening: "När jag var liten läste jag varenda bok i hela barnavdelningen i vårt lokala bibliotek(utom den stora gröna boken om reptiler och groddjur, eftersom jag var livrädd för sådana)."


Så här står det om handlingen: "Den ensamstående mamman Zoe är i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv åt sig själv och sin fyraårige son Hari. När hon får ett tips av sin vän Nina om ett jobb som barnskötare åt en familj i de skotska högländerna nappar hon direkt. De tre barnen lever rövare i den stora men nedgångna herrgården vid vackra Loch Ness. Pappan är änkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe låter sig inte skrämmas. Hon har länge drömt om det lugna livet på landet. Det är dessutom en bonus att Nina behöver lite hjälp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta känna sig som hemma i det lilla samhället. Men är böcker, frisk luft och nya vänners omtanke nog för att läka den trasiga familj de kommit till?"


Hur var boken:  En otroligt mysig och fin uppföljare i serien Den lilla bokhandeln. Miljöerna är fantastiska så även karaktärerna. Trevligt underhållande läsning som både bjöd på skratt och tårar. Kan absolut rekommendera.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar