Årens lästa böcker

Utmaningar 2024

lördag 25 maj 2024

Rent hus


Titel: Rent hus
Författare: Alia Trabucco Zerán
Översättare: Hanna Nordenhök
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Rebecka Hemse
Utgiven: 2024-01
Lyssnad tid: 7 timmar 7 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Rent hus av Alia Trabucco Zerán. Hon är en Chilensk författarinna och jag hade hört jättemycket om denna bok. Lyssnade på boken på Storytel.


Så här står det om handlingen: "En liten flicka har dött under märkliga omständigheter och ett hembiträde berättar sin historia inifrån en fängelsecell. Kvinnan heter Estela, och har lämnat sin mor och ett fattigt liv på landsbygden för att bli tjänsteflicka hos en välbärgad familj i Santiago. I bekännelsens form rullas en skakande berättelse upp om alienation och maktlöshet, med förgreningar in i det chilenska klassamhällets mörkaste vrår."

 

Hur var boken: Boken var smart skriven eftersom berättarrösten ofta talar direkt till läsaren. Storyn var  intressant på ett vis och det var trevligt att den utspelar sig i Sydamerika, närmare bestämt i Chile. Det handlar om en överklassfamilj och deras hembiträde. Klassklyftorna blir väldigt tydliga i storyn. Men jag hade så höga förväntningar på boken så jag blev lite besviken. Den var inte riktigt så fantastisk som jag trott. Personerna i berättelsen grep inte taget som jag trodde att de skulle göra. Men helt okej ändå.


Betyg: 3 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar