torsdag 8 september 2011

Bra och mindre bra!

Igår och idag har vi kikat på två filmer som var väldigt olika, både i handling och kvalitet! Det är två filmer som hade release på dvd och blue-ray igår.


Fast & Furious 5 var den vi kikade på först. Filmen var en tuff snabb action med många snygga snabba bilar. Handlingen i denna film var riktigt bra. Det som var kul var att man samlat alla huvudkaraktärer från de tidigare filmerna, bla Vin Diesel och Paul Walker och toppat det hela med Dwayne Johnson(The Rock). Filmen var snyggt gjord. Vi tyckte absolut att denna var den bästa i serien.

Handling:
Sedan Brian och Mia Toretto fritog Dom från häktet har dom gjort allt för att undvika myndigheterna. De har hamnat i Rio de Janeiro ,där de bestämt sig för att göra en sista stöt för att kunna vinna sin frihet. Medan de samlar ihop sitt gäng av toppförare vet de fortfarande att det enda sättet för dem att verkligen slippa undan är att konfrontera den korrupte affärsman som vill se dem döda. Men han är inte ensam om att vilja få tag på dem. Den hårdkokte FBI-agenten Luke Hobbs missar aldrig ett mål. När han får i uppdrag att sätta stopp för Dom och Brian sätter han ihop en insatsstyrka av elitpoliser och går till angrepp. Men under sin jakt över hela Brasilien inser Hobbs snart att det är omöjligt att skilja de onda från de goda. Nu måste han lita till sina instinkter för att fånga sitt byte, innan någon annan hinner ikapp dem.


Idag har vi kikat på den senaste filmen med Steven Seagal. Born to raise hell, heter den. Man har väl sina aningar innan man börjar kika, för Steven Seagal har inte varit med i några riktiga toppfilmer på ganska många år. Inte heller denna var jättebra. Kanske inte någon av de sämsta, men bara en sådär film. Polis och gangsters, lite seg i handlingen...ja det kunde varit bättre. Men kikade färdigt på den gjorde vi i alla fall. Gillar dock Steven Seagals fightingscener!

Handling:
Vapen och knark strömmar ut från Balkan och för att strypa flödet skickar Interpol sin hårdkokta agent Samuel Axel på ett uppdrag. Det dröjer inte länge förrän Axel och hans team lyckas infiltrera Östeuropas brutala undre värld, men inte utan konsekvenser. Och när en medlem i teamet blir mördad har Axel bara en tanke i huvudet: Hämnd!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar