lördag 21 oktober 2023

Hela världens tårar


Titel: Hela världens tårar
Författare: Jan-Philipp Sendker
Bokförlag: Modernista
Format: Storpocket
Utgiven: 2023-04
Antal sidor: 247
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Har läst Hela världens tårar av Jan-Philipp Sendker. Vad jag vet så är detta en fristående berättelse.


Bokens första mening: "Jag har inte mycket tid på mig att berätta min historia."


Så här står det om handlingen: "18-åriga Niri och hans familj är illegala invandrare i en asiatisk mångmiljonstad. Där lever de ett enkelt men tryggt liv som tjänstefolk hos en välbärgad familj. Tills pandemin slår till.
Plötsligt står familjen utan framtidsutsikter, på randen till bottenlös fattigdom, och de tar sig till ett slumområde utanför staden. Niris inre uppror, mot både pappan och landets regering, växer - och när livet blir outhärdligt och behovet av mat och medicin för stort, bestämmer han sig för att korsa gränsen in till staden.
En natt smyger sig Niri tillbaka till villan de bott i och möts där av Mary, dottern i familjen. Hon förser honom med mat och pengar, och hon har en plan som ska förändra deras liv för all framtid."


Hur var boken: Det var en intressant historia som är relativt aktuell eftersom den utspelar sig under pandemins första tid, där man får uppleva vad många fattiga människor råkade ut för när de blev utkastade i fattigdom och svält. Men jag som älskat alla Sendkers tidigare böcker blev lite besviken för denna kändes tyvärr bara medioker. 


Betyg: 3 / 5


1 kommentar: