torsdag 13 oktober 2011

Mer film

 
I förrgår såg vi The Lincoln Lawyer. En thriller som bygger på Michael Connellys bok I lagens limo. Filmen handlar om en absolut skrupelfri advokat. Det var en sån där wow-film. Kände ganska snart att jag gillade den starkt. Handlingen var grymt bra...och vilka skådespelare dom tryckt in i filmen., förutom Matthew McConaughey och Ryan Phillippe såg vi bl.a även Marisa Tomei, William H. Macy, John Leguizamo och Josh Lucas.

Handling: Mike Haller är en hal och karismatisk försvarsadvokat, som jobbar ur baksätet på sin Lincoln. Han dras in i en härva av svek och mord, när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen Louis Roulet står åtalad för mordförsök på en ung kvinna, och pengar står inte i vägen för att han skall bli frikänd. Men när Mike tar sig an Roulet som klient, sätter han igång ett händelseförlopp som hotar hela hans existens och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett infernaliskt spel.


Priest hade release i går. Har hört mycket om den och var så klart väldigt nyfiken. Det är en Sci-Fi med Paul Bettany i huvudrollen. Filmen utspelar sig i en väldigt annorlunda värd. Man vet egentligen inte om det är nutid eller dåtid. Filmen bygger också om jag förstått det hela rätt på en serietidning. Men var den bra som jag trodde? Ja får jag nog säga. För att vara vampyrfilm så får den klart godkänt...beror ju på vad man jämför med. Den är ju inte i klass med tex. Blade-filmerna, som jag absolut älskar. Men som sagt den var klart godkänd. Cool handling, helheten i filmningen var riktigt bra gjort och jag gillar verkligen Paul Bettany som skådespelare. Har hört rykten om att det skall komma en uppföljare, men om det ligger någon sanning i det får vi väl se.

Handling: Kriget mellan människor och vampyrer har rasat i århundraden. En krigarpräst får rapport om nya attacker och den här gången är det personligt. Hans brorsdotter har blivit kidnappad av en grupp skoningslösa vampyrer. För att rädda henne måste han bryta sitt löfte om fred och få tag i vampyrerna innan det är för sent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar