tisdag 16 januari 2024

Död man walking


Titel: Död man walking
Serie: Top Dog #5
Författare: Jens Lapidus
Bokförlag: Albert Bonniers Förlag
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Utgiven: 2023-10
Antal timmar: 17 timmar 9 minuter
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då har jag lyssnat på Död man walking av Jens Lapidus. Det är femte boken i serien Top Dog.


Så här står det om boken: "En sargad familj samlas på kyrkogården för att minnas den mamma som gick bort för mer än tjugofem år sedan. Det är Teddy, hans far och hans syster, samt Emelie, som sedan börjar forska i vad som egentligen hände när Teddys mamma dog. Spåren leder till ett förflutet som ingen visste fanns, och snart är Emelie indragen i ett dubbelspel som är farligare än hon någonsin kunnat ana.

Teddy är däremot inte intresserad, han har fullt upp med att behålla sin position som Mr Ett, ett vägval som tvingar honom djupt in i Stockholms undre värld och dess brutala konflikter. Så rymmer Max från ungdomsvårdsanstalten, och Teddy måste välja vad han ska göra med pojken som dödade hans älskade systerson. Hämnas eller ej, det är frågan."


Hur var boken:  En spännande 5:e bok i serien Top Dog. Här fortsätter berättelsen om Teddy och Emelie och många fler. Det är en spännande och intrigfull berättelse från ett tufft och nutida Stockholm. Det är hemskheter inom den kriminella världen, ett rått och tufft språk. Boken känns väldigt aktuell och faktiskt väldigt trovärdig. Lapidus är skicklig på att bygga upp storyn. Jättebra i mitt tycke. Gillar även Jonas Malmsjö som uppläsare av ljudboken.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar: