onsdag 23 oktober 2024

Blodland


Titel: Blodland
Serie: Martin Juncker #3
Författare: Kim Faber & Janni Pedersen
Översättare: Svante skoglund
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-07
Antal sidor: 438
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Blodland av Kim Faber & Janni Pedersen är tredje delen i serien om Martin Juncker. Detta är en spännande författarduo från Danmark.


Bokens första mening: "När han slår upp ögonen vet han inte var han är."


Så här står det om boken: "Martin Juncker har knappt hunnit tillbaka till jobbet efter en allvarlig operation när en ung kvinna hittas mördad på Amager Fælled. Hon har kvävts till döds och lämnats kvar halvnaken i ett buskage. Hennes kläder ligger prydligt hopvikta på marken vid sidan av kroppen. Det finns inga spår att gå på.
Men mordet väcker något till liv i Juncker. För tio år sedan utredde han ett liknande fall, där man aldrig hittade gärningsmannen, och nu kan han inte frigöra sig från tanken att det kan vara samma mördare.
Signe Kristiansen är glad att Juncker är tillbaka. Hon arbetar med ett knivdråp där en ung nynazist mist livet under en politisk aktion i Nørrebro. Två oberoende fall - tills det visar sig finnas en uppseendeväckande koppling."


Hur var boken: En otroligt välskriven och spännande kriminalroman och lika grymt bra som de tidigare böckerna i serien. Det är sånt driv i berättelsen så man kan inte sluta läsa. Karaktärerna är oerhört starka och jag gillar att böckerna skildrar sådant som är dagsaktuellt. Riktigt, riktigt bra. Vill verkligen läsa nästa bok i serien så snart som möjligt.


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar