söndag 20 oktober 2024

Johanssons Webbhistorik


Titel: Johanssons webbhistorik
Författare: Henrik Johansson
Bokförlag: Verbal Förlag
Format: Danskt band
Utgiven: 2024-10-01
Antal sidor: 63
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Johanssons webbhistorik av Henrik Johansson är hans senaste bok och det är en poesisamling. Har följt författaren sedan starten och gillar allt han skriver.


Bokens första mening: "Jag vaggar med en annan liten människa över axeln
                                         en annan förtvivlad och trött liten människa i famnen."


Så här står det om boken: "Johanssons webbhistorik är ett digitalt CV i diktformat. En upptäcktsfärd i distraktion och frustration, från barndomens dataspel med sju barn framför en C64 till Facebookgrupper och ensamheten inför kraven att skicka e-fakturor.

Med precision och en dragning åt det absurda utforskar Henrik Johansson hur vi och vårt språk förändras i mötet med skärmar, appar och artificiell intelligens.

Det har sagts att Henrik Johansson balanserar det egensinniga med det ursinniga. I denna samling vandrar han vilse i internets irrgångar."


Hur var boken: Detta var en trevlig och lite galet(i positiv mening) skriven poesisamling. Här handlar det om vår moderna teknik med internet, sociala medier, appar och datorspel mm. Ler igenkännande när han beskriver en del krångligheter, ja egentligen helt ologiska saker som har med den moderna tekniken att göra. Verkligen trevlig läsning som jag gillar riktigt mycket. 


Betyg: 4 / 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar