söndag 22 januari 2012

Bra, bättre, bäst!!

Ja så kan man bedöma de tre filmerna vi sett nu senast.


Bra var filmen Trespass, en thriller från 2011 med Nicolas Cage och Nicole  Kidman i huvudrollerna. Filmen handlar om en familj som tas till fånga och utpressas i sitt eget hem. Skådespeleriet är hyfsat men inte fullgott. Manuset är inte så bra som det kunde varit. Känner vissa likheter med filmen Gisslan från 2005. Filmen var ändå okey att se!

Handling:  Kyle är en diamanthandlare som bor med sin hustru Sarah och deras dotter Avery i en lyxvilla på behagligt avstånd från störande grannar. En kväll när Kyle precis kommit hem och Avery smitit iväg till en fest invaderas deras hem av maskerade män som vill åt diamanterna i Kyles kassaskåp. Men i det här gisslandramat har alla något att dölja och snart inser Kyle och Sarah att om de inte slår tillbaka kommer ingen av dem att överleva natten.


Bättre var filmen Killer Elite,  en action från 2011 som bygger på en verklig historia. I filmen ser vi tre riktigt bra skådespelare, Jason Statham, Robert De Niro och Clive Owen. Filmen handlar om några riktigt hårdkokta legosoldater som får ett uppdrag som kan verka i stort sett omöjligt, att döda några fd. SAS-eliter. Detta blir upptakten till en spännande resa med rafflande fighter.  Med tanke på att det är tre suveräna skådespelare som är med i filmen så förväntar man sig en höjdarfilm. Trots att den var bra så nådde den inte ända fram.

Handling: Före detta SAS-agenten Danny Bryce tvingas ur sin pensionering på en actionfylld jordenruntresa för att rädda sin mentor. För att lyckas måste han göra det nästan omöjliga: att döda tre mycket hårdkokta lönnmördare som styrs av en lömsk ledare.


Bäst var filmen Columbiana, en absolut suverän action från 2011 med Zoe Saldana i huvudrollen. Att producenten är Luc Besson, säger väl en hel del. Trots att jag sett att denna film fått dålig kritik av vissa , så kan absolut inte jag hålla med. Tyckte att detta är en vansinnigt bra film om en hämndlysten tuff tjej som är en fullfjädrad mördarmaskin. Den här rollen passar Zoe Saldana som handen i handsken. 

Handling: Cataleya är en iskall professionell mördare, på jakt efter männen som brutalt avrättade hennes föräldrar när hon var endast nio år. Genom ett under lyckades hon fly den gången och tog sig till sin farbror Emilio i Chicago. Emilio har förgäves försökt styra undan Cataleya från ett liv av brottslighet, men inser snart att inget kan stoppa henne från att hämnas sina föräldrars död. Det blir en brutal och actionspäckad jakt där det endast finns plats för en överlevande, Cataleya eller mannen som beordrade morden, Don Luis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar