fredag 13 januari 2012

Som vanligt...sega mig!!

Jag trodde i min enfald att nya året skulle medföra att jag blev lite flitigare på att uppdatera min blogg....men se, jag är lika seg som vanligt:) Detta innebär att det blir ett helt gäng filmer i detta inlägg.


Apornas planet: (R)evolution var en ganska okey film, även om jag tycker att storyn var lite för snäll och gullig. Här är det forskning och vetenskap som står i centrum...en forskning som råkar gå lite snett. Apor som blir supersmarta. Trots gullighet och något för tama effekter så var det ändå hyfsad action.

Handling: Ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår.


Kände nästan att filmen verkade tråkig den första stunden. Men oj vilket charmigt drama The funeral party var. En film om en enstöring som ville uppleva sin egen begravning. Bill Murray och Robert Duvall spelade två av rollerna i denna härliga film.

Handling: Den impopuläre enstöringen Felix Bush har börjat grubbla över den oundvikliga dagen då han ska dö; hur kommer hans begravning att bli, vad kommer folk att säga om honom och vilka kommer att närvara? Förvåningen är stor när han plötsligt dyker upp i stan, men på begravningsbyrån Quinn Funeral Home tar man dock emot honom med öppna armar. Frank som äger byrån har alldeles för lite att göra, då det dör alldeles för få människor i staden. Han tvekar inte ett ögonblick att tillmötesgå Felix önskan om attarrangera hans begravning, även om det innebär att Felix i högsta grad kommer vara i livet under akten. Endast de som har något att berätta om honom ska bjudas in.


14 blades var en ganska okey asiatisk film med massor med Kung-Fu fighter. Tyckte att den kändes lite som Crouching tiger hidden dragon

Handling: Kung fu-thriller som utspelar sig under Ming-dynastin och handlar om en hemlig agent vid kejsarens hov som blir förrådd och jagad av sina kollegor.


Poppers pingviner, komedi med Jim Carrey och Carla Gugino i huvudrollerna, Filmen bygger på en barnbok. Den handlar om en frånskild man och hans två barn. I filmen dyker ett mycket märkligt arv upp vid hans dörr, nämligen pingviner. Detta blir upptakten på en underbart rolig historia.

Handling: Tom Popper lever ett hektiskt liv i New York där karriären kommer före allt, fram till den dag då han får ett oväntat arv i form av ett gäng pingviner. Pingvinerna visar sig inte vara det lättaste av husdjur och vänder upp och ner på hela Poppers tillvaro men kanske är de ändå precis vad han behöver?


I filmen Conan the Barbarian, är Robert E. Howards äventyrshjälte tillbaka i ny tappning nu spelad av Jason Momoa. Tycker att skådespelarvalet var riktigt okey. Mamoa är muskulös, råbarkad och ser ut som en hämningsfull vilde. Det är en spännande och blodig historia om hur en pojke växer upp till man och utkräver hämnd. Tycker dessutom att filmningen var storslagen. Helt godkänd film i mitt tycke!.

Handling:  Efter att hans far mördats och hans hemby utplånats av krigsherren Khalar Zym kastas Conan ut ensam i en hård och skoningslös värld och formas till en oslagbar krigare. Flera år senare korsas deras vägar igen och Conan vittrar hämnd. Men vad som börjar som en personlig vendetta utvecklar sig snart till en episk kamp mot Khalars hantlangare, skrämmande monster och omöjliga odds. Tillslut, ansikte mot ansikte med Khalar, är Conan den enda som står mellan de Hyboriska nationerna och en övernaturlig ondska, som hotar att sluka världen.


Till sist , Captain America: The First Avenger. Detta är ytterligare en superhjälte-film. Otroligt häftigt gjord och en väldigt underhållande handling. Chris Evans spelar en spinkig och sjuklig kille som gärna vill göra sitt för landet, men han får hela tiden nobben att gå ut i krig. Han får till slut som genom en slump sin chans och blir hela Amerikas hjälte.

Handling:  Captain America leder kampen för frihet som det perfekta vapnet mot ondskan! När en fruktansvärd kraft hotar hela jordklotet startar världens främste soldat krig mot den fruktade organisationen HYDRA, som leds av den ondsinte Red Skull

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar