tisdag 25 februari 2014

Den felande länken


Titel: Den felande länken
Författare: Stefan Tegenfalk
Bokförlag: Massolit
Band: Inbunden
Tryckt: 2012
Antal sidor: 453
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Köpte hela kriminal-trilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge vid förra årets bokrea och först nu är sista delen utläst. Boken heter Den felande länken och det är Stefan Tegenfalk som skrivit den.

Tyckte otroligt bra om de två första delarna, Vredens tid och Nirvanaprojektet och inte heller den avslutande boken avvek från detta. Tegenfalk har verkligen lyckats få till en otroligt spännande och läsvärd trilogi. Den går lite utanför ramen för vad man är van vid när det gäller svenska böcker inom denna genre. Det är inte bara en rafflande kriminalhistoria utan här handlar det också om sådant som leder tankarna till existentiella frågor i allra högsta grad. Det är ett vansinnigt driv i berättelsen som gör att man bara vill läsa vidare och det gör man ända till det spännande slutet. Tycker även att författaren har fått till ett gäng karaktärer som man fastnar för. Som tur är så behöver man inte säga adjö till Gröhn och de Brugge med denna bok eftersom Tegenfalk skrivit en fristående fortsättning(står i min bokhylla) och om det jag hört stämmer så kommer det någon ytterligare.

Handling: Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.
 I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad.


Betyg: 4+ / 53 kommentarer:

  1. Det här är en serie som jag verkligen är sugen på att läsa om :)

    SvaraRadera
  2. Den här har legat outläst hemma hos mig i åratal! Kanske dags att läsa.. :o

    SvaraRadera
  3. Den här serien börjar det bli dags för. Böckerna har bott mos mig i en evighet nu :)

    SvaraRadera