söndag 14 december 2014

Maze Runner: I dödens labyrint


Titel: Maze Runner: I dödens labyrint
Författare: James Dashner
Bokförlag: Semic
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 368
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nu har jag äntligen läst Maze Runner: I dödens labyrint av James Dashner. Detta är första delen i en serie som jag tror ligger under fantasy-genren. Boken är för åldersgrupp 12 - 15 år. 

Att boken är för en yngre publik märks på språket. Det är ganska enkelt, vilket det också bör vara för denna åldersgrupp. Det jag tyckte var lite jobbigt i början var en del påhittade ord som barnen i boken använder sig av. Det tog en stund att komma in i detta. Jag märkte också att det var lite upprepningar i språket emellanåt, vilket var aningen störande. Men eftersom boken var spännande och lättläst i övrigt så gjorde det inte så mycket.

Storyn var otroligt spännande så det var svårt att lägga i från sig boken. Tycker att man byggt upp handlingen väl och så slutar berättelsen i värsta cliffhangern. Oj, nu ser jag verkligen fram emot att läsa nästa bok! Det fanns visserligen möjlighet att tjuvläsa de två första kapitlen från nästa bok på slutet i denna, men det vill jag inte göra utan väntar tills jag kan läsa hela istället. Nu kan jag i alla fall se filmen som bygger på denna bok och det skall bli otroligt kul.

Baksidestext: ALLT KOMMER ATT FÖRÄNDRAS....

När Thomas vaknar upp i en hiss minns han ingenting förutom sitt eget namn. Men han är inte ensam. När hissdörrarna öppnas möter Thomas en stor grupp tonårskillar, som liksom han själv har fått sina minnen raderade. De är inlåsta i ett område som omges av höga murar. Allt de vet är att de är fångade innanför en enorm labyrint. Labyrinten myllrar av dödliga faror, och väggarna i den flyttas varje natt. Ingen vill bli kvarlämnad där efter mörkrets inbrott. Hur ska de någonsin kunna hitta en väg ut? Livet i labyrinten har följt samma mönster länge. Men när Teresa skickas dit förändras allt. Hon är den första tjejen någonsin som kommit - och det verkar som om hon och Thomas känner varandra sedan tidigare. Kan hon hjälpa Thomas att nå fram till sina förlorade minnen? Kanske finns en chans att återvända till världen utanför - vilken värld som nu väntar dem där ute...


Betyg: -4 / 54 kommentarer:

 1. Visst är det lite så, att boken egentligen inte är så bra, språkligt sett och att karaktärerna är ganska outvecklade, men ändå finns där ett driv som gör att den är så spännande att det är omöjligt att sluta läsa när man väl börjat?

  SvaraRadera
 2. Tyckte också att det var jobbigt med de ord de hittade på, det flöt liksom inte på och blev segt eftersom jag hade svårt att faktiskt förstå vad de menade.

  SvaraRadera
 3. Hm, nu när jag tänker efter kommer jag inte ens ihåg cliffhangern, haha!

  SvaraRadera
 4. Du är taggad inne hos mig :)

  SvaraRadera