torsdag 11 juni 2015

Nyckeln


Titel: Nyckeln
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2014
Antal sidor: 812
Finns bl.a, att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Pocketförlaget för boken!

Ja oj....nu har har jag avslutat Nyckeln, vilken är sista delen i Engelsfors-trilogin av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren. Detta är en bokserie för Unga vuxna och de två första delarna heter Cirkeln och Eld.

Jag vet att det är otroligt många som läst denna serie och älskat den och när jag började med första boken så hade jag höga förhoppningar. De blev verkligen infriade. De två första böckerna var helt suveränt bra. När jag nu skulle börja läsa den avslutande delen så kände jag mig både hoppfull och orolig. Man vill ju veta hur allt skall sluta, samtidigt som man inte vill att en bra historia skall ta slut. Och så är man så otroligt att inte slutet skall nå upp till samma nivå som de tidigare böckerna. Men jag behövde inte oroa mig alls. Nyckeln var precis lika bra som de två första delarna.

Nyckeln är en riktigt tjockis på över 800 sidor, så den har tagit ett antal dagar att läsa. Älskar böcker som handlar om magi och häxor och Engelsfors-trilogin är en oerhört välskriven, trevlig och underhållande sådan. Nyckeln som är sista delen var så full av magi och spänning så det var verkligen en njutning att läsa. Ville inte att den skulle ta slut. Men det gjorde den och jag tycker att författarna lyckades med ett riktigt bra avslut på en fantastisk serie.

Baksidestext: Slutet närmar sig i Engelsfors

Det har gått dryg en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal, men De utvalda får ingen tid att återhämta sig. Snart vänds deras värld upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut, och De utvalda kan bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.


Betyg: 5 / 5


3 kommentarer:

 1. Verkligen en fantastisk serie. Jag har fortfarande inte sett filmen, den vill jag verkligen se :)

  SvaraRadera
 2. Jag igen :) om du vill och orkar så har jag taggat dig:
  http://zellysbokblogg.blogspot.se/2015/06/currently-reading-tag.html

  SvaraRadera
 3. Jeg elsket alle bøkene! Jeg leste på lesebrett, så jeg visste ikke hvor lange de var. Og det var egentlig like greit, for jeg tror ikke jeg hadde tatt meg tid til å lese en trilogi bestående av såpass mange bøker (og attpåtil på svensk!). Men jeg elsket virkelig serien. Spennende plott, og et fabelaktig persongalleri.

  SvaraRadera