fredag 3 november 2017

Eldens arvtagare


Titel: Eldens arvtagare
Författare: Sarah J. Maas
Översättare: Lena Jonsson, Torun Lidfeldt Bager
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2017
Antal sidor: 566
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Modernista!

Eldens arvtagare av Sarah J. Maas är tredje boken i serien Glastronen. Detta är en fantasyserie för åldersgrupp unga vuxna.

Så här står det om handlingen:

"Celaena Sardothien har överlevt tre livsfarliga tävlingar och förödande hjärtesorg. Men det har kostat henne nästan allt.
Nu är hon vilse och trasig inombords, och vill inget hellre än att utmäta hämnd för sin älskade vän som dog under ofattbart grymma omständigheter. Men i stället måste hon resa långt bort för att konfrontera en mörk sanning om sitt förflutna - något som fullständigt kan vända upp och ner på hennes liv - och också möta de brutala krafter som vill förslava hennes värld.
Nu måste Celaena uppbåda all sin styrka för att bekämpa både sina egna demoner och den allomfattande ondska som hotar."


---

Jag har verkligen gillat de två tidigare böckerna i serien och denna bok var inget undantag.

I denna delen så växlar handlingen och vi får följa Cleaena då hon rest iväg för att möta sitt förflutna och fefolk. Vi får även följa Kungens kapten Chaol och prins Dorian som har sina hemligheter och till sist så får vi följa hur häxan Manon och fler häxor ur hennes klan och andra klaner tränar för att bli krigare.

Allt är så otroligt fantasifullt. Berättelsen är full av magi och trolldom. Här har vi feer, häxor, människor och demoner i en salig blandning. Det planeras ondsinta planer och det är strider, Men det är även vänskap och romantik. Allt är så fantastiskt fantasifullt så man dras in med hull och hår i berättelsen. Gillar detta riktigt mycket. Hoppas så klart att fler böcker i serien kommer att översättas till svenska snart.


Betyg: 4,5 / 5
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar