torsdag 23 november 2017

Hett i hyllan #119


Då är det torsdag och hos Bokföring enligt Monika så är det dags för Hett i hyllan. Har missat utmaningen nu några veckor så nu är det dags att delta igen. Utmaningen går ut på att plocka fram och damma av de där böckerna som stått i hyllan och samlat damma alldeles för länge.

Dagens bok köpte jag på Myrorna för några år sedan. Det är Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Denna pocketversion är tryckt 2008, så jag är lite sen att läsa den. Har faktiskt fler böcker av författaren här hemma som är olästa.

Så här står det om handlingen.

"Naturligtvis finns det inga vampyrer i Blackeberg. Bara en massa vanliga människor som stretar med sina vanliga liv. Eller...?Det är vinter 1981 i folkhemsförorten nordväst om Stockholm. Människorna strömmar på och av tunnelbanan, i källarförråden sniffar tonåringar lim och på kinakrogen hänger det gamla vanliga alkisgänget. Allt medan medierna fylls av sensationella rapporter om en rysk u-båt som gått på grund i Karlskrona.I ett av hyreshusen sitter tolvårige Oskar och läser skräcknoveller. Han drömmer om att bli en hämnare. Att äntligen slippa gå till skolan och förnedras av sina plågoandar.En dag har en pojke mördats på ett chockerande brutalt sätt i närbelägna Vällingby. Precis samtidigt har Oskar fantiserat om att döda mobbaren Jonny och han får ett ögonblick för sig att han har makt att få oerhörda saker att hända.Livet i Blackeberg ska snart förändras, människor dras in i en okänd och ond virvel. Men för Oskars del sker något viktigare. Han möter den första kärleken en nyinflyttad flicka som heter Eli. Men det är något egendomligt med henne."3 kommentarer:

  1. Jag läser ganska sällan skräck, men den här har jag faktiskt läst för ett antal år sedan.

    SvaraRadera
  2. vampyrer, skräck och monster är inte vad jag gillar att läsa om, men den här har jag faktiskt läst. och vad mera är: jag tyckte att den var bra!

    SvaraRadera