måndag 7 februari 2022

Välgöraren


Titel: Välgöraren
Serie: Ulrika Stenhammar & Lovisa Ling #5
Författare: Caroline Engvall
Bokförlag: Southside Stories
Format: Ljudbok
Lyssnat på: Storytel
Inläsare: Disa Östrand
Utgiven: 2021-10
Speltid: 7 tim 7 min
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Nu har jag lyssnat på Välgöraren av Caroline Engvall. Det är del fem i serien om polisen Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling.


Så här står det om handlingen: "En ung kvinna hittas död på ett hotellrum mitt i centrala Stockholm. Det visar sig vara Thea Bergman, en lovande artist på Starsome records dit Lovisa Ling just har headhuntats efter sin utbrändhet. Lovisa kämpar för att leva upp till sina egna och andras krav samtidigt som hennes partner Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, inte vill annat än att börja jobba igen efter sin föräldraledighet. Mordet på Thea drar in Lovisa i en farlig värld av hemligheter och jakt på stjärnstatus, medan hon glider allt längre från Ulrika – som bestämmer sig för att agera efter vad hennes hjärta anser vara rätt."


Hur var boken:  Den här boken var lika bra som de tidigare delarna i serien. Engvall lyckas även i denna bok få oss att snabbt dras in i handlingen och sedan vill man i stort sätt inte sluta lyssna. Uppläsaren Disa Östrand gör ett jättebra jobb. Det var mycket spänning och intriger och som tidigare böcker så är det aktuella och viktiga ämnen som boken handlar om. Hoppas verkligen att det kommer fler böcker i serien.


Betyg: 4 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar