torsdag 16 november 2023

Hjärtedolken


Titel: Hjärtedolken
Serie: Kampen om Tusenvärld #4
Författare: Joseph A. Davis
Bokförlag: Stevali
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-10
Antal sidor: 378
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Hjärtedolken av Joseph A. Davis är den 4:e och sista delen i serien Kampen om Tusenvärld, en bokserie riktiad till åldersgrupp 9 - 12.


Bokens första mening: "En skugga föll över Julias teckning."


Så här står det om handlingen: "Trubaduren Lars-Petter, Tusenvärlds hjälte, ligger i koma efter den ödesdigra striden vid stadsmuren, och Julia söker desperat efter ett sätt att väcka honom. I sin pappas dagbok hittar hon svar som hon hoppas kan hjälpa men även andra, omskakande svar som kastar nytt ljus över den stora sorgen som drabbat hennes familj.  

Tillsammans med sin lillebror Edvin och deras vän prins Kasir ger sig Julia iväg på ett nytt äventyr för att rädda Lars-Petters liv. Men utanför Paradisums trygga murar härjar de skugglika fördunklarna och deras herre. Han är nästan redo att fullborda sin fruktansvärda plan för Tusenvärld. Det fattas bara två pjäser i hans lömska slutspel: Julia Andersson och hennes bror."


Hur var boken:  Hjärtedolken var en jättetrevlig, fantasifull och spännande avslutning på en serie som jag gillat jättemycket. Karaktärerna är trevliga, det är mycket magi och spännande miljöer. Riktigt bra! Serien är riktad till åldersgrupp 9 - 12, men den är så trevlig att läsa även för vuxna.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar