torsdag 23 november 2023

Skinn


Titel: Skinn
Serie: Vera Bergström #3
Författare: Sara Strömberg
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-10
Antal sidor: 425
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Skinn av Sara Strömberg är tredje boken i serien om journalisten Vera Bergström.


Bokens första mening: "När eftermiddagen svepte sitt hårda täcke av mörker och kyla över Storlien slogs Arvid alltid av samma tanke."


Så här står det om handlingen: "Vinterstormen piskar upp minnen i Storlien. För tjugoåtta år sedan skakades den lilla fjällbyn vid norska gränsen av ett chockerande våldsbrott. En pappa och två barn mördades i sitt hem samtidigt som mamman försvann utan ett spår. Tragedin kom i folkmun att kallas »Slakten i Storlien« och är fortfarande ett obearbetat trauma i bygden.
När Jämtlandsposten
drar i gång en satsning på true crime får lokalreportern Vera Bergström i uppdrag att granska det kalla fallet. Spåren leder från jaktvillor i väglöst land via utsatta storstadsförorter, till polisens myllrande DNA-register, men för varje ny ledtråd som nystas fram tycks utredningen bara bli mer komplex. Samtidigt förs Vera allt djupare in i en människas sadistiska mörker.
Till slut börjar hon ana den fasansfulla sanningen om vad som hände den där ödesdigra natten 1995. Mördaren rörde sig på flera jaktmarker samtidigt - och är fortfarande farlig."


Hur var boken:  En riktigt spännande och mörk berättelse i snökallt fjälllandskap. Gillar storyn, språket och huvudkaraktären riktigt mycket. Man dras verkligen in i storyn direkt. Hoppas på fler böcker i serien.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar