tisdag 16 juli 2024

Kvinnan i leran


Titel: Kvinnan i leran
Serie: Enzo Macleod #6
Författare: Peter May
Översättare: Åsa Brolin
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-07
Antal sidor: 317
Finna bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Nu är bok 6 i deckarserien om Enzo Macleod utläst. Boken heter Kvinnan i leran och den är skriven av Peter May.


Bokens första mening: "Det luktar djur här. "


Så här står det om handlingen: "Västra Frankrike, 1989: Tjugoåriga Lucie Martin sänks ner i en pittoresk sjö, livlös och med en plastpåse virad runt huvudet. Fjorton år senare: En värmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar träd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.
Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta Parisvåning och går igenom den knappa bevisföringen för det sjätte - och sista - kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken Régis Blanc framstår som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentätt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen är mycket mer komplicerad. Vad han inte inser är att han är på väg att försätta både sig själv och sina närmaste i livsfara"


Hur var boken: Denna delen var riktigt spännande och med en del överraskningar. Gillar karaktärerna och som vanligt med Mays böcker miljöbeskrivningarna. En lättläst bok i det stora hela, det enda  problemet för mig all alla franska ord. Läsvärd i alla fall. 


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar