söndag 14 juli 2024

Olivträdet


Titel: Olivträdet
Författare: Lucinda RIley
Översättare: Anna Thuresson
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2024-06
Antal sidor: 511
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Eftersom jag älskat allt som Lucinda Riley skrivit så ville jag naturligtvis även läsa Olivträdet nu när den översatts till svenska och nu är det gjort.


Bokens första mening: "Huset träder fram och jag manövrerar bilen runt de vanskliga groparna i vägen, som fortfarande efter tio år inte fyllts igen utan snarare är ännu djupare."


Så här står det om handlingen: "Det har gått tjugofyra år sedan Helena hade en magisk sommar på Cypern och blev kär för första gången. När hon ärver det nu förfallna huset Pandora av sin gudfar, återvänder hon för att tillbringa sommaren där tillsammans med sin familj.

Men idyllen döljer ett nät av hemligheter och när Helena av en tillfällighet träffar sin ungdomskärlek sätts en kedja av händelser igång som riskerar att förstöra allt. Framför allt för Helena och hennes tonårsson Alex. Livet kommer aldrig att bli detsamma igen om Pandoras hemligheter avslöjas."


Hur var boken:  En otroligt mysig, intressant och stundvis gripande familjeberättelse. Boken innehåller många karaktärer som alla är speciella på sitt sätt. Det är vänskap, kärlek, svek och familjehemligheter i en salig blandning och allt i en mysig miljö på Cypern. Absolut läsvärd.


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar