tisdag 10 september 2024

Avrättningen


Titel: Avrättningen
Författare: Danya Kukafka
Översättare: Maria Nääs
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2024-06
Antal sidor: 297
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Avrättningen är en thriller av Danya Kukafka och det är författarinnans genobrottsroman.


Bokens första mening: "Du är ett fingeravtryck."


Så här står det om handlingen: "Ansel Packer står på tur att dö inom tolv timmar. Han vet vad han har gjort, han minns alla Flickorna och nu inväntar han sin avrättning. Men Ansel vill inte dö. Han vill bli beundrad, förstådd.
Genom ett kalejdoskop av kvinnor - en mor, en syster, en mordutredare - berättas historien om Ansels liv. Vi får möta hans mamma, Lavender, en sjuttonårig flicka på desperationens rand; Hazel, tvillingsystern till Ansels hustru, hjälplös inför systerns destruktiva relation som förtär dem alla; och slutligen Saffy, mordutredaren som är honom på spåren, hon som vigt sitt liv åt att ställa ondskefulla män inför rätta.
Medan klockan tickar kartläggs den väg och de ödesdigra livsval som tillsammans och till synes obönhörligt lett fram till den tragedi som nu snart ska fullbordas i Walls Unit-fängelsets dödskammare."


Hur var boken: En otroligt välskriven, gripande och fruktansvärt vackert skriven thriller med fantastiska personporträtt. Det är en stark berättelse skriven ur olika personers perspektiv. Ruskigt bra.


Betyg: 4 / 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar