söndag 1 september 2024

Djävulsvind


Titel: Djävulsvind
Serie: Yxmannen #4
Författare: Ray Celestin
Översättare: Hanna Williamsson
Bokförlag: Southside Stories
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-04
Antal sidor: 540
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln | Bokus


Djävulsvind av Ray Celestin är den fjärde delen i hans serie Yxmannen. Läste ut denna bok i augusti, men bloggen har krånglat så jag kunde inte skriva om den förrän idag.


Bokens första mening: "Silver Lake - En man hittas brutalt mördad igår eftermiddag och de ritualistiska detaljerna kring dådet får polisen att tro att det kan finnas kopplingar till två tidigare mord som begåtts av "Nattbödeln"."


Så här står det om handlingen: "Los Angeles 1967. Den unga sjuksköterskan Kerry Gaudet reser till L.A. i ett desperat försök att hitta sin försvunna bror. Hon är rädd att någonting hemskt har hänt honom eftersom en mördare går lös. En mördare som tycks välja ut sina offer på måfå. 

Santa Ana, djävulsvinden, drar genom staden och skräcken sprider sig bland invånarna. Vem ska bli Nattbödelns nästa offer?

När en ung kvinna hittas mördad på ett motell dras Ida Young, numera pensionerad privatdetektiv, in i utredningen. Ida har aldrig träffat offret, men hennes namn har hittats på mordplatsen och LAPD vill veta varför. Spåren verkar leda tillbaka till Idas förflutna och hon har en olycksbådande känsla av att något stort är på väg. Något som hotar att sluka henne och alla hon bryr sig om."


Hur var boken: Denna unika spänningsserie spänner över årtionden och  handlingen utspelas i olika spännande städer i USA. Handlingen i denna bok är förlagd till Los Angeles. Det är så fruktansvärt välskrivet. Gestaltningen av karaktärerna är suveräna och för att inte tala om miljöbeskrivningarna. Man känner nästan att man är där, känner dofter och hör ljud. Riktigt riktigt läsvärt. Dessutom är det historiska skeenden och historiska kända personer som figurerar i bokserien. Så bra!!


Betyg: 5 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar