tisdag 1 november 2011

Massor med film!!!

Även filmskrivandet har jag glömt den senaste tiden. Fattar inte vart orken tagit vägen. Kanske beror det på att det är grått och trist varje dag. Nu har det hunnit bli en hel del filmer sedan sist, så jag skriver inte massor om var och en.


Blitz, en thriller från 2011 där Jason Statham spelar en modern variant av Dirty Harry. Det är en fartfylld jakt på en mördare, ja filmen är riktigt okey faktiskt. Statham spelar denna typ av roller helt suveränt.


Sacrifice är en action med Cuba Gooding Jr och Laara Daans i huvudrollerna. Filmen handlar om en nedbruten, alkoholiserad polis som jagar heroinsmugglare. Kan väl tycka att detta var en ganska slätstruken historia. Inget som gjorde att jag jublade av glädje precis.


Metal tornado, är en action om en magnetiskt tornado som skapats av ett forskarteam som forskar i förnybar solenergi. En katastroffilm som vilken som helst. Inte något speciellt. Man har sett det förut kan man väl säga.


Whistlerblower var en gripande och mörk historia om en ung kvinnlig polis som blir stationerad i det krigshärjade Bosnien. Hon drömmer om att få vara med att bygga upp landet, men hamnar mitt i en härva av korruption och människohandel. Huvudrollerna spelas av Rachel Weisz och Vanessa Redgrave. Mycket bra.


X-Men - First class är en jättecool action om hur allt började för karaktärerna i den härliga Marvelserien X-Men. Den handlar om hur de två bästa vännerna Charles Xavier/Professor X och Erik Lensherr/Magneto sida vid sida, tillsammans med ett gäng andra mutanter kämpar för att rädda världen. Man får även insikt i hur det kommer sig att dessa två vänner kommer att bli bittre fiender. 


Unknown var verkligen en spännande, underlig och jättecool thriller om en man som efter en bilolycka upptäcker att varken hans fru eller kollegor känner igen honom. Minns han fel eller vad är det som händer? Liam Neeson spelar huvudrollen och gör det med bravur.


Detta var en superrolig komedi som handlar om utomjordingen Paul, som under 60 år levt på en topphemlig militärbas. Nu har han rymt och träffar två engelska Sci-Fi nördar som gett sig av till Amerika på Ufo-jakt. När dessa strålat samman får vi uppleva en helgalen jakt där FBI-agenter , galna religiösa pappor och många fler är inblandade.


Så till sist så har vi sett Burke & Hare som är en komisk version av den sanna historien om Edinburgh Body Snatchers, William Burke och William Hare. En heltokig historia där två penninggnidna tokstollar gör så att dödingarna står som spön i backen. Andy Serkis och Simon Pegg spelar huvudrollerna i denna absolut helgalna film.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar