onsdag 22 februari 2012

Du gamla, du fria


Som ni ser ovan, så är det Liza Marklunds senaste bok Du gamla, du fria, som jag just läst. Det är den nionde boken i denna deckarserie där journalisten Annika Bengtzon har huvudrollen. Trodde att det var slut efter förra boken, men det kommer vad jag hört några till, vilket är kul. Som i de senare av böckerna i serien känns Annika Bengtzon arg och besviken på allt och alla...speciellt sin make. Tilliten finns inte riktigt där. Dessutom blir maken inblandad i ett kidnappningsdrama.Handlingen hoppar mellan Annikas och makens upplevelser på ett riktigt bra sätt. Ja som sagt, vill man ha lättsam trevlig underhållning så är detta en perfekt bok att läsa.

Handling: En ung småbarnsmamma hittas död bakom ett daghem i förorten Axelberg i södra Stockholm. Hon är fjärde offret på kort tid under liknande omständigheter: kvinna, ung, mamma, knivhuggen bakifrån. På tidningen Kvällspressen anar man en seriemördare, och snart har man fått polisen att göra detsamma. 
Annika Bengtzon är tillbaka på redaktionen i Stockholm efter tre år som tidningens korrespondent i Washington. Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. Thomas befinner sig på konferens i Nairobi. Under en rekognoseringsresa vid somaliska gränsen kidnappas hela delegationen - sju personer från olika delar av Europa. Annika dras in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna  är omöjliga och orimliga. När regeringarna vägrar förhandla avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar