torsdag 2 februari 2012

Två stycken

En äventyrsfilm och ett drama är de två senaste filmerna vi sett. 


The Debt var den första. Det var en enastående bra historia som handlar om när en nazistisk krigsförbrytare skulle gripas i Östberlin 1966. Historien är både spännande och gripande. speciellt handlingarna som utspelar sig på 60-talet. Skådespeleriet är lysande. Handlingen hoppar mellan nutid(1997)och dåtid(ca 30 år tidigare), utan att för enda sekund tappa tråden.  Några av huvudrollsinnehavarna i filmen var Helen Mirren, Tom Wilkinson, Sam Worthington och Jessica Chastain. Jessica, som jag senast såg i filmen The Tree of Life, gör även i denna film en alldeles enastående roll. Hon är så fantastiskt bra.!! Ja jag kan absolut varmt rekommendera denna film!!

Handling: Rachel Singer, en tidigare Mossad-agent försökte gripa den ökände nazistiske krigsförbrytaren "kirurgen från Birkenau" och ställa honom inför rätta i en hemlig israelisk insats som slutade med att han dödades på Östberlins gator. Nu, 30 år senare, dyker en man upp som påstår sig vara läkaren, och Rachel måste återvända till Östeuropa för att få reda på sanningen.


Andra filmen vi såg var en äventyrsfilm med Willem Dafoe i huvudrollen. The Hunter heter filmen. Den bygger på en roman med samma namn skriven av en australiensk författare som heter Julia Leigh. Handlingen var ganska spännande, även om handlingen inte var helt i toppklass. Men man fick uppleva mycket natur som uppvägde det hela. Tycker dessutom att relationen mellan Willem Dafoes rollkaraktär och två barn som är med i filmen är så fin. Filmens omdöme blir ändå bara okey!!

Handling:  The Hunter är en stark äventyrsthriller om en legosoldat som får ett ytterst hemligt uppdrag av ett mystiskt bioteknologiskt laboratorium, och skickas till den tasmanska djungeln. Han är där för att söka efter något - men uppdragsgivaren har en dold agenda.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar