tisdag 28 februari 2012

Varannan bra

Ja det är väl ungefär så man kan beskriva dom sista fyra filmerna vi sett.


Attack the Block var i mitt tycke en jättefånig Sci-Fi. Den föll mig inte ett dugg i smaken. Det enda som jag kan komma på var något att ha var ett par roliga små ungar och en killen som var hög som ett hus hela filmen igenom. Visst var filmens aliens lite annorlunda i jämförelse med andra filmer i denna genre...men där tog det positiva slut. Tommy däremot tyckte att filmen var okey. Så där ser man smaken är som baken - delad!!

Handling: Ett actionäventyr där ett ungdomsgäng tar upp kampen mot illasinnade invaderande aliens. Ett slumområde blir ett sci-fi-slagfält. Ett hyreshus blir ett fort under belägring. Och en grupp tonårsligister blir oväntade hjältar.


Three Musketeers var däremot väldigt underhållande. Storyn var lite annorlunda än tidigare filmer, men det var inget som störde. D'Artagnan var ännu kaxigare i denna version än i de tidigare. Och för att inte tala om att här fanns det luftskepp så det utkämpades strider uppe i luften. Inte rätt århundrade för sådant förvisso...men det var ändå ett kul inslag. Filmen innehöll en stor dos humor. Miljöer och filmning var riktigt snyggt gjorda och det var bra skådespelare med i filmen bl.a. Orlando Bloom och Milla Jovovich.

Handling: De en gång i tiden så välkända musketörerna Athos, Porthos och Aramis lever sina liv i skymundan, men när den unga och äventyrslystna D'Artagnan kommer till Paris för att uppfylla sin dröm att bli musketör, blir de indragna i sitt svåraste uppdrag någonsin - att rädda Frankrike från ett krig med England. Den unge kung Louis närmaste rådgivare kardinal Richelieu gör allt för att själv erövra kronan. Genom att stjäla drottning Annes juveler och placera dem i hertigen av Buckinghams ägo iscensätter han ryktet att drottningen av Frankrike är otrogen. I hopp om att den unge och hetlevrade kungen då ska förklara krig mot England förutspår Richelieu att det franska folket i krigstider ska kräva en starkare ledare,  nämligen Richelieu själv.


Ice 2020 som egentligen är en miniserie, var absolut inget märkvärdig om man jämför med andra domedagsfilmer...mer än att den var väldigt lång möjligtvis. Kunde inte hitta det där lilla extra här utan filmen var väldigt förutsägbar. Finns väl inget mer att säga egentligen.

Handling:  Året är 2020 och miljökämpen Thom Archer märker att hans varningar kom för sent: Mänskligheten står inför en ny istid,  då vi i vår jakt på fossila bränslen har satt hela vårt klimat ur balans. Extrema väderförhållanden råder och temperaturen faller drastiskt och mitt i allt kämpar Thom för att rädda sin familj från den kommande katastrofen.
 ,

Så till sist En dag, dramafilm med Anne Hathaway och  Jim Sturgess, som bygger på en roman av David Nicholl. Den hade allt som jag tycker att en film skall ha, kärlek, skratt och tårar. En rolig och fin historia om några bästa vänner som tycker väldigt mycket om varandra. Deras liv går parallellt under 20 år och dom släpper aldrig varandra. Man får följa hur deras liv utvecklar sig under dessa år. Tycker att det fanns stora doser av både värme och humor i filmen. Gillar den verkligen!

Handling: Emma Morley och Dexter Mayhew är tillsammans en dag, den 15 juli 1988 då det är examensdagen från universitetet. Det blir inledningen till en livslång vänskap. Emma är en principfast och ambitiös student från arbetarklassen med drömmar om att förbättra världen. Han är en förmögen charmör som ser världen som sin lekplats.Vi får följa deras vänskap och förhållande under de följande tjugo åren, varje år på samma dag, den 15 juli. Tillsammans, och var för sig, följer vi Dex och Em genom vänskap och konflikter, hopp och förtvivlan, skratt och tårar. Någonstans på vägen upptäcker de vad båda alltid har letat efter och hoppats på, som har funnits där hela tiden. När den sanna betydelsen av den där dagen 1988 går upp för dem, upptäcker de också vad kärleken och livet egentligen är.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar