måndag 12 mars 2012

Än blir det film

Ja än har ju inte våren kommit ordentligt så man kikar allt lite på film ännu. Men snart kommer utesäsongen så då blir det väl mindre av den varan antar jag.

De två som vi sett hittills den senaste veckan har varit riktigt okey. 


In Time var den första. Det var en fartfylld Sci-Fi från 2011 med Justin Timberlake och Amanda Seyfried i huvudrollerna. I denna film har vi hamnat i en tid där pengar är ett minne blott. Här är det i stället tid som styr. Dessutom slutar man åldras efter 25. Hemska tanke!! Tyckte att storyn var helt okey, och jag tycker faktiskt, efter att ha sett Timberlake i ett par filmer att han är en riktigt hyfsad skådespelare. 

Handling: I en framtid där åldrande inte längre existerar har livslängd blivit en lyx och tid den främsta handelsvaran. De rika kan köpa sig till nästintill evigt liv medan de fattiga kämpar, stjäl och tigger sig till extra dagar, månader och år. I denna värld lever Will Salas på fattigdomsgränsen vilket innebär att varje dag kan vara hans sista. När han anklagas för mord tvingas han att fly och tillsammans med en ung kvinna försöker han rentvå sitt namn. Men tiden är inte på deras sida.


Idag kikade vi på Contagion, en thriller från 2011 med bl.a Matt Damon och Marion Cotillard. Detta är en film om ett dödligt virus. Trodde först att det skulle vara en virusfilm som alla andra, att man får se människor som dör som flugor, and thats it!! Men jag blev glatt överraskad. Denna film var mycket mer än så. Här fick man mer följa vad som händer bakom kulisserna. Hur forskare och maktens män jobbar för att hitta källan till smittan och hitta ett vaccin. Man får se hur människan blir desperat när ingen hjälp står att få och hur vissa människor använder krisen för att tjäna sitt eget syfte. Det var absolut en välgjord och sevärd film i mitt tycke, absolut inte som andra katastroffilmer!

Handling: En kontaktyta, ett ögonblick är allt som krävs för att ett dödligt virus ska överföras från en person till en annan. Det enda som smittar snabbare är rädsla. Beth har varit på en lång affärsresa och återvänder hem trött och matt. Symptomen som hon trodde var vanlig jetlag tar en våldsam vändning. Två dagar senare är hon död och läkarna hittar ingen förklaring. Snart dyker andra liknande fall upp, antalet insjuknade ökar lavinartat och de miljontals kontaktytor mellan människor - varje dag, gör smittan omöjlig att spåra. Rädslan sprider sig som en löpeld. Läkare och experter som kallats in för att försöka hitta smittkällan ställs själva inför omöjliga val. Hur mycket de är villiga att riskera för att rädda världen undan en dödlig epidemi?

1 kommentar:

  1. Jag tyckte om både Contagion och In Time. Håller med dig om att det är en annorlunda vinkel i Contagion. Känns nytt och fräscht!

    SvaraRadera