tisdag 20 mars 2012

Footloose


Härligt, glatt. ungdomligt med fräsch musik. Ja det är väl sammanfattningen på nya versionen av 80-tals musikalen Footloose.  Huvudrollsinnehavarna i denna remake är Kenny Wormald och Julianne Hough. Det är samma handling som i den gamla filmen som handlar om  Bostonkillen Ren som efter sim mammas bortgång flyttar till sina släktingar i en sydstartshåla, och han upptäcker efter ankomsten  att man efter en tragisk olycka några år tidigare har förbjudit dans bland ungdomar. Filmen är på många punkter upphottad, men jag tycker ändå att man har behållit mycket av känslan från originalfilmen. Filmen utstrålar gammal trångsynthet i kontrast med ungdomlig livsglädje. Älskar dansscenerna som man blir sprudlande glad av. Filmen innehåller ungdomlig kaxighet, slagsmål och en dos romantik såklart. Icke att förglömma, härlig musik.

Handling: Ren MacCormack flyttar från storstaden Boston till den lilla sydstatsstaden Bomont där han upplever en verklig kulturschock. För några år sedan skakades samhället av en tragisk olycka som dödade fem tonåringar efter en natt på stan. Bomonts fullmäktige och den älskade pastorn Shav Moore reagerade genom att införa regler och förordningar som förbjuder hög musik och dans. Men Ren är inte den som accepterar status quo, så han utmanar förbudet, väcker nytt liv i staden och blir dessutom förälskad i pastorns problemtyngda dotter Ariel.

Eftersom musiken är en stor del av filmen så bjuder jag här på några av låtarna. Först ut så klart Footloose, som sjungs av Blake Shelton.

 


Och så blir det Little Lovin´ av Lissie. En härlig låt av en härlig och originell sångerska.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar