onsdag 28 mars 2012

En igår och en idag!

Filmer såklart. Men Hur bra dom var är en annan femma.


Igår kikade jag på den franska filmen Brunnsgrävarens dotter. Den bygger på ett franskt mästerverk av romanförfattaren, dramatikern och filmskaparen  Marcel Pagnol. Kvalitetsmässigt och skådespelarmässigt är den som en jättegammal svensk film....ingen hög kvalite kan man lugnt säga. Pappan i filmen är en ganska skojig karaktär så visst skrattar man lite emellanåt. Men som sagt i övrigt klent skådespeleri. Däremot var det gröna fina lantmiljöer med fina gamla hus. 

Handling: Patricia Amoretti är dotter till stadens brunngrävare och hans ögonsten i livet. Men när hon nyss fyllt 18 år visar det sig att hon väntar barn med rikemanssonen Jacques, som tvingats ut i kriget innan han fått reda på att han ska bli pappa. Arton år, ogift, gravid och utan en man som kan ta på sig faderskapet står Patricia ensam i världen - då Jacques familj inte vill ha någonting att göra med en enkel brunngrävares dotter.


Idag har vi kikat på den nya Tintin-filmen, Enhörningens hemlighet.. Jag tycker att i det stora hela  har man lyckats få filmen roliga, spännande och med en hel del av känslan som man hade i de tecknade filmerna. Visst, det är klart med den teknik som man använt i denna film så är utseendena på karaktärerna aningen annorlunda. Vad som däremot retade mig var att det engelska talet inte stämde överens med textningen. Man kallade tex. Tintins hund för Snowie, Dupontarna kallade man för Thomson & Thomson och när kapten Haddock ville ha rom så sa man whiskey. Kan inte annat än säga att det var riktigt dåligt. Man borde åtminstone ha kallat karaktärerna vad dom egentligen heter. Godkänt får filmen trots detta misstag.

Handling: När Tintin upptäcker att hans nyinköpta modellskepp bär på en dold hemlighet, blir han och hans vänner indragna i en vild jakt med ett gäng hänsynslösa skurkar i hälarna. Vi bjuds på en storslagen resa för hela familjen som tar oss från de sju haven till den nordafrikanska öknen - och med nya äventyr bakom varje hörn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar