torsdag 15 mars 2012

Norskt får godkänt!!

  

Jag gillar i vanliga fall inte norska och danska filmer, men eftersom jag hört så mycket positivt om Huvudjägarna, filmen som bygger på Jon Nesbos succéroman, så bestämde jag mig ändå för att se den. Måste säga att den var riktigt bra. Det var en väldigt spännande historia från början till slut. Huvudkaraktären Roger, som spelas av Aksel Hennie, är en lite lam och patetisk karaktär i början av filmen, men allteftersom handlingen fortlöper så tuffar han till sig. Nikolaj Coster -Waldau spelar bad guy helt suveränt. Filmen innehåller massor med spännande förvecklingar. Så efter att ha sett denna får jag kanske omvärdera min negativa inställning till norska och danska filmer. Där kanske ändå  finns något att hämta.

Handling: Roger är en man som på ytan förefaller ha allt: han är Norges mest framgångsrika headhunter, han är gift med den vackra galleriägaren Diana, han har en villa som egentligen är alldeles för dyr och för att hålla huvudet över vattnet ekonomiskt måste han stjäla lite för mycket konst. Dessutom är han bara 168 cm, vilket förefaller vara ett problem i hans ögon. Claes Greve är den perfekta kandidaten för Rogers nya rekryteringsuppdrag, med en bakgrund som tidigare elitsoldat och toppchef inom elektronikbranschen. Han har dessutom en mycket värdefull tavla i sin ägo. Roger ser nu chansen att bli kvitt sina ekonomiska problem för gott och sätter igång att planlägga sin sista och största kupp. Men det visar sig att Greve också spelar ett spel. När Roger bryter sig in hos Greve, upptäcker han något som vänder upp och ner på hela hans tillvaro och snart måste han fly för livet


I don´t know how she does it är en väldigt charmerande komedi med Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan och Greg Kinnear i huvudrollerna. Filmen bygger på Allison Pearsons bästsäljare 24 timmar på ett dygn - en karriärmammas dagbok. Oj vilken mysig handling. Sarah Jessica Parker spelar en kärleksfull mamma och fru som samtidigt formligen älskar sitt jobb. I handlingen får man följa hur hon och maken försöker pussla ihop vardagssysslor, familjeliv och jobb. Man småler för visst känner man igen hur det var under småbarnsperioden, även om denna filmen utstrålar mycket amerikansk kultur. Nä som sagt jättemysig film på alla sätt och vis.

Handling: I denna film möter vi karriärkvinnan Kate Reddy som har total kontroll över jobbet som finansanalytiker men på hemmafronten är det en smärre kaos, med en man och två barn. Hennes mest saknade tillgång är tid. Att jonglera karriär, familj, mansgrisar på jobbet, föräldramöten, skolbasarer och få dagen att räcka till, är allt annat än enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar