torsdag 24 maj 2012

Aldrig fucka upp


Aldrig fucka upp är en fruktansvärt bra uppföljare till boken Snabba cash, av advokaten och författaren Jens Lapidus. Denna bok liksom den första utspelar sig i Stockholms undre värld, där droghandel och människohandel är vardagsmat. Språket är rappt och tufft och karaktärerna väldigt speciella, en dela av dem näst intill otrevliga. Men man gillar dem ändå på något underligt sätt. Tycker att denna bok känns lite mörkare än den första.

Några av karaktärerna från första boken får vi återse, som juggebossen Radovan Kranjic samt kåkrymlingen och knarklangaren Jorge. Här får  vi dessutom stifta bekantskap med förortssnubben Mahmud som jobbar för den som betalar mest. Vi får även träffa den korrupta polisen Thomas Andrén, som råkar gräva lite för djupt i ett mordfall, ett fall som visar sig ha kopplingar till den gamla Palmeutredningen. Så till sist legosoldaten Nils Bogren, som startar sitt eget lilla privata krig med samhället och dessutom också har någon koppling till samma mord som Andrén. I stället för Stureplan, så utspelar sig denna boken mer i de södra förorterna. Är boken spännande?? Ja absolut!!


1 kommentar:

  1. Visst är den spännande och Lapidus språk är så klockrent men jag tyckte att både Snabba Cash och Livet Deluxe var så himla mycket bättre än den här faktiskt. Men kul att du tyckte om den :)

    SvaraRadera