onsdag 9 maj 2012

Hamilton - I nationens intresse


Idag hade Hamilton - I nationens intresse premiär på blu-ray och dvd. Det är ju några år sedan man såg Hamilton på filmduken sist och ett flertal  skådespelare har ju spelat Jan Guillous berömda rollkaraktär underrättelseofficeren Carl Hamilton, och den här gången var det Michael Persbrandts tur att axla rollen. Tyckte att filmen började lite segt...men efter en stund så kom handlingen igång på allvar med lite actionscener, som jag i flera fall tyckte var riktigt bra gjorda. Skådespeleriet och filmningen var väl inget jättespeciellt, men man har ändå gjort hela stoyn sådär lagom bra och spännande. Det är väl lite svårt att släppa tanken på Persbrandt som Gunvald Larsson, vilket är nackdelen med att en skådespelare spelat samma roll väldigt länge, men jag tycker ändå han gör rollen hyfsat. Förutom den lite sega början så flyter sedan handlingen på i bra fart resten av filmen.

Handling: När den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton infiltrerar en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen utsätts de för en dödlig attack av en grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton undkommer massakern, men raketerna är försvunna. De stulna vapnen dyker senare upp i samband med ett terroristattentat där en somalisk fredspolitiker dödas. Samtidigt kidnappas en svensk vapentekniker. Sveriges statsminister engagerar sig i fallet och går med på att anlita ett privat säkerhetsbolag för en fritagning - under förutsättning att en svensk observatör följer med - Carl Hamilton. Detta blir upptakten till ett livsfarligt uppdrag som tar Hamilton från Somalias karga ödemark till Ammans gator och Stockholms skärgård. Han måste göra det som krävs - i nationens intresse.

Bjuder även på soundtracket från filmen. Låten heter My own worst enemy och sjungs av Robert Pettersson(Takida) feat. Helena Josefsson.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar