måndag 20 augusti 2012

8 fakta / vanor om mig

Jag har blivit utmanad av howhollowheartandfull  Reglerna är: bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg. 

1. Jag är en sjukpensionerad tjej / tant/ kvinna i mina bästa år som tidigare arbetat på Ericsson med både det ena och det andra, men de sista 7 åren som teknikadministratör. Är gift för andra gången. Har två barn 35 och 33 år och två barnbarn på 11 och 13.

2. Har haft hemsidor och bloggar sedan 2003 och har för närvarande denna blogg och en fotoblogg tillsammans med maken. När jag startade första hemsidan var det ju fler och fler som startade hemsidor / bloggar så det bidrog även till att mitt intresse för detta väcktes...och att det också medförde att jag kunde skriva var en annan bidragande faktor eftersom skrivandet är något som jag alltid gillat.

3. Mina läsvanor började så fort jag kunde läsa. Sedan var jag fast i böckernas underbara värld. Läser det mesta, dock inte skräck och helst inte romantiskt skräp. Köper på mig böcker i en större takt än jag hinner läsa. Skäms att säga det men det var faktiskt ganska många år sedan jag var på ett bibliotek. Förr lästa jag oftast runt 100 böcker per år, men mitt samseende är inte som det skall så det begränsar numera mitt läsande.

4. Umgås så ofta det går med mina barn och barnbarn. De är ju det bästa man har.

5. Gillar att spela, även om värken begränsar hur mycket det blir. Har spelat World of Warcraft i ett antal år och väntar nu med spänning på nästa expansion som kommer i slutet av september.

6.  Förutom att läsa så kikar jag en hel del på film och lyssnar ofta och gärna på musik. Det blir ett gäng filmer per vecka...filmer som vi både hyr och köper. Min musiksmak är väldigt bred. Det är nog i stort sett bara jazz som jag inte är så förtjust i. 

7. Är en djurmänniska. Har haft ett stort antal i mitt liv såsom hundar, katter, kaniner, fåglar och till och med två vackra kungsboaormar. Har inte haft något husdjur nu på några år och har föresatt mig att inte skaffa några fler. Men visst längtar jag efter något ibland.

8. Hatar spindlar och getingar. Om mitt hem inte är tillräckligt rent kan jag rent av bli folkilsk. Ställer väldigt höga krav på mig själv, något som säkert bidrar till min ohälsa. Har svårt att säga nej när någon vill ha hjälp. Sist men inte minst så pratat jag ofta och gärna.

Trodde inte jag skulle lyckaf knåpa ihop 8:a punkter....men där satt den!!

Har helt random valt dessa fyra att utmana: Ango, Bokblomma, Lyran och Bokmoster.


2 kommentarer:

  1. Kul att få veta lite mer om dig! :) Jag är också en djurmänniska utan djur.. Är tyvärr allergisk!

    SvaraRadera
  2. Oväntat yrke - det trodde jag inte. Inte för att jag hade något annat i åtanke, i och för sig..

    SvaraRadera