söndag 26 augusti 2012

Fällan


"Hon tyckte att hon låg i mörkret och flöt i ett svart hav under en himmel utan stjärnor. Hon kunde varken se eller höra någonting. Det var i detta totala mörker Rachel Walling befann sig när hon vaknade upp ur sin dröm."

Så börjar första kapitlet i Fällan, åter en superbra bok av Michael Connelly. Han är i mitt tycke en av världens bästa deckarförfattare. Älskar verkligen hans sätt att berätta historierna. Handlingen är så väl uppbyggd, Spänningen stegras för att fullständigt explodera på slutet. Fällan var absolut inget undantag.

I denna berättelse är den fruktade och ökände seriemördaren Poeten tillbaka. FBI-agenten Rachel Walling har just fått reda på detta. Hon arbetade med jakten på denne mördare för många år sedan. Han fick namnet Poeten eftersom han efterlämnade diktstrofer av Edgar Allan Poe vid sina mordoffer. Parallellt med detta utreder fd. polisen Harry Bosch den förre FBI-agenten Terry McCalebs död. Var det en naturlig hjärtinfarkt eller blev han mördad? Spåren leder till en massgrav i Nevadaöknen och även till Las Vegas. Harry har börjat misstänka att Poeten har något med det hela att göra. Här korsas även Harry och Rachels vägar.


2 kommentarer:

  1. Dette hørtes spennende ut! Jeg har lest flere bøker av Michael Connelly men ikke denne. Så den noterer jeg ned! Takk for fint tips!

    SvaraRadera