torsdag 9 augusti 2012

Tre hann det bli

Ja denna gången hann vi kika på tre filmer innan jag uppdaterade här på bloggen. men bättre sent än aldrig. Dessa tre har vi sett:


Förra veckan var det dags för släpp av nästa film baserad på Liza Marklunds böcker. Den röda vargen var det denna gången. Har ju varit lite besviken på de nya som släppts. Har tyckt att handlingen varit lite för tam. Men denna var faktiskt bra. Man har lyckats få in mycket mer spänning. Äntligen!!!

I Den röda vargen blir en journalist mördad i Luleå. Det faller på journalisten Annika Bengtzons lott att åka upp dit och bevaka. Det tar inte lång tid innan man ser en koppling mellan detta mord och en terrorattack mot F21 som hände för många år sedan. Intrigerna hopar sig.


A thousand words är en både rolig och samtidigt tänkvärd komedi med Eddie Murphy och Allison Janney i huvudrollerna. Filmen handlar om en bokagent som tar till vilka knep som helst för att få en affär. Men förändringen kommer när han tar sig till att ljuga för en andlig guru. Då hänger hans liv plötsligt på mystiskt träd och dess löv. Ett löv för varje ord han yttrar. Detta innebär att han i stället för att prata måste hitta andra sätt att kommunicera för att han skall överleva. En inte allt för lätt uppgift visar det sig.


Sist men inte minst så kikade vi på filmen My Week with Marilyn med Michelle Williams och Eddie Redmayne i huvudrollerna. Detta var absolut en fantastiskt mysig film. Den handlar om en vecka 1956, då Marilyn Monroe befinner sig i London för att spela mot Laurence Oliver i filmen Prinsen och balettflickan. Marilyn känner sig övergiven av maken och hon attraheras av den unge assistenten Colin Clarke. Colin blir Marilyns fasta trygghet och Colin blir så klar förälskad i henne och riskerar att få hjärtat krossat. Samtidigt blir han även Olivers hopp för att kunna slutföra filmen med denna mycket spralliga och oberäkneliga skådespelerska....denna megastjärna.


1 kommentar:

  1. Har sett "Den röda vargen" och filmen om Marilyn och om jag inte minns fel gav jag båda 3/5 så sådär tycker jag :)

    SvaraRadera