onsdag 29 augusti 2012

Extremley loud incredibly close


Extremely loud Incredibly close, är  ett drama från 2011. Filmen bygger på en bok med samma namn av den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer.
Det är en historia som innehåller både humor, äventyr och sorg. Historien handlar om en lite udda 11-årig kille. Han är ett litet geni som ägnar sig åt astrofysik, och han är dessutom amatöruppfinnare och mycket mer. Den 11 september 2011 befinner sig hans pappa Thomas på ett möte i tvillingtornen när terrorattacken inträffar och tornen smulas sönder och rasar. Filmen handlar mycket om den ångest och saknad som pojken Oskar känner. Ett år efter faderns död hittar Oskar en nyckel i sin fars fortfarande outrensade garderob. Nyckeln ligger i ett kuvert som det står Black på. Detta leder Oskar ut på jakt runt om i New York efter låset som passar till nyckeln.

Tom Hanks spelar rollen som Thomas Shell, alltså mannen som dör i historien. Sandra Bullock spelar Linda Shell, pojkens mamma. Pojken Oskar Shell spelas av Thomas Horn och Hyresgästen som han kallas spelas av Max von Sydow.

Jag tyckte att filmen var helt magiskt bra. Historien var varm , rolig men samtidigt så sorglig. Är verkligen imponerad av Thomas Horns rollprestation. Han gör rollen som Oskar så otroligt trovärdigt. Helt fenomenalt hur en så ung kille kan spela med sådan otrolig inlevelse. En superbra film som jag verkligen rekommenderar.

3 kommentarer:

  1. Filmen var hur bra som helst! Jag var otroligt nervös innan jag såg filmen, eftersom jag gillade boken så oerhört mycket, men jag hade inget att oroa mig för.

    SvaraRadera
  2. Jag måste se den här filmen! :) Än så länge har jag bara läst boken och den kan jag iofs rekommendera varmt.

    SvaraRadera
  3. Jag har inte läst boken, men nu när jag läser det här blir jag faktiskt mer sugen på filmen!

    SvaraRadera