onsdag 28 augusti 2013

Hotet


Titel: Hotet
Författare: Michael Connelly
Förlag: Norstedts
Band: Pocket
Tryckt: 2010
Antal sidor: 224
Finns bl.a att köpa hos Adlibris | Bokus

Hotet av Michael Connelly heter i original The Overlook och gavs ut 2007. Men den publicerades först som en serie i New York Times. Det är en bok där huvudpersonerna polisen Harry Bosch och FBI´s Rachel Walling åter sammanstrålar. Boken är en kortis, bara drygt 200 sidor så den går oerhört fort att läsa. Gillar den, som allt annat jag läst av Connelly. Det är spännande, hårdkokt och och det osar väldigt mycket amerikanskt rättsväsen över den. En historia med många trådar att nysta i och en oväntad vändning på slutet.

Handling: Harry Bosch ställs inför ett katastrofläge: en tunna med dödligt radioaktivt cesium har hamnat i orätta händer genom mordet på en vetenskapsman som haft tillgång till det livsfarliga ämnet. Den mördade har avrättats med två skott i bakhuvudet. Det spektakulära mordet tar Harry Bosch tillbaka från kylan på "Cold case" - avdelningen. Dags för comeback.

Det som till en början ser ut som ett rutinärende blir snart en angelägenhet för alla invånare i staden som riskerar att förgiftas av det radioaktiva ämnet. Aldrig tidigare har Harry Bosch och hans mannar ställts inför en sådan uppgift: det ultimata terrorhotet.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar: