fredag 9 augusti 2013

Silvrets rike


Titel: Silvrets rike
Författare: Conn Iggulden
Förlag: Bonnier Pocket
Band: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 394
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus

Nu har jag hunnit till fjärde och näst sista delen i Conn Igguldens Erövrar-serie. Boken i fråga heter Silvrets rike. Serien handlar om historiens största erövrare, Djingis Khan. Nu har vi hunnit så långt i berättelsen att Djingis khan är död och hans ene son har blivit utsedd till hans efterträdare. Nya erövringar hägrar för hans folk.

Precis som de tidigare böckerna i serien är handlingen helt fantastisk. Ett så otroligt givande sätt att ta del av historiska skeenden. Iggulden är otroligt duktig på att skapa spänning och beskriva händelser på ett levande sätt. Älskar verkligen dessa böcker. Bara sista delen kvar vilken kommer att läsas nu under hösten.

Handling: Djingis khan är död, men legenden om honom och det han skapat lever vidare. Hans arméer har samlats i Karakorum för att svära trohet till hans son och arvinge Ogothai. Men striden om tronen i silvrets rike är inte avgjord. Ett inbördeskrig är på väg att bryta ut, Ogotais bror Chagatai försöker ta makten genom en kupp. Och Ogothai måste fatta ett beslut som kommer att ändra historiens förlopp för alltid.


Betyg: 5 / 5


1 kommentar:

  1. Jag har läst de två första böckerna men jag tröttnade lite sen. Tycker personbeskrivningarna var lite intetsägande och många hopp i tiden som gör att man inte riktigt hänger med i hur personerna har utvecklats. Jag vill hemskt gärna läsa ut dem för jag tycker som du, att det är ett spännande sätt att ta del av den historiska tiden. :)

    SvaraRadera