onsdag 23 juli 2014

En ond liten handling


Titel: En ond liten handling
Författare: Elizabeth George
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 777
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!!

Nu har jag läst ut en riktig tjockis. Det är boken En ond liten handling av Elizabeth George. Här har vi åter fått uppleva en spännande och klurig deckarhistoria där det udda kriminalarna Thomas Lynley och Barbara Havers är huvudkaraktärer. Som vanligt så är det en klurig historia som författaren kokar ihop. Den drar åt flera håll tills den på slutet knyts ihop. Det jag gillar med denna liksom med övriga böcker om Lynley och Havers är att man inte bara får följa deras arbete utan även deras privatliv. Och intressant är också de stora olikheterna med den prydlige Sir Thomas Lynley, som kommer från överklassen och den slarvigt klädda och inte så noggranna Barbara Havers, som kommer från mycket enklare förhållanden.

I denna bok är det en separation mellan ett par och en kidnappning av deras barn som blir upptakten till berättelsen, och det mesta kommer att utspelas i Italien.

Välskrivet, lättläst, underhållande och spännande, kan väl sammanfatta denna bok, trots att den är nästan 800 sidor lång.

Baksidestext: Barbara Havers gode vän och granne Taymullah Azar är i upplösningstillstånd sedan hans nioåriga dotter Haddiyah försvunnit. Dotterns mor, Angelina Upman, har oväntat givit sig av och tagit flickan med sig. Barbara, som är väldigt fäst vid Haddiyah, ser till att Azhar får hjälp av en privatdetektiv, mr Doughty, i sina ansträngningar att hitta dottern.
 Spåren leder till staden Lucca i Toscana, där Angelina försöker börja ett nytt liv tillsammans med sin älskare Lorenzo Mura. När Haddiyah än en gång försvinner - bortrövad från en marknad mitt i staden - anklagar Angelina Taymullah för att ha iscensatt kidnappningen.
 Thomas Lynley skickas till Lucca för att bistå den italienska polisen i utredningen, men Taymullah beslutar sig ändå för att resa till Italien på egen hand och uppta sökandet efter sin dotter. På hemmaplan skyr Barbara inga som helst medel för att gräva fram de bevis som krävs. När hon hittar spår som leder i en oönskad riktning sätts hon personligen och yrkesmässigt på hårda prov.


Betyg: 4 / 5

Läst i spänningsutmaningen 2014

7 kommentarer:

 1. Ja det var en tjockis, inte läst någon i serien tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Jag har ännu inte läst något av henne men vill hemskt gärna göra det.

  SvaraRadera
 3. Elizabeth George hände det att jag läste tidigare och jag minns att jag gillade henne. Kanske dags att öppna en av dessa tegelstenar igen.

  SvaraRadera
 4. Har läst de flesta i serien men inte den här senaste. Den står i bokhyllan och ser tung ut ;)

  SvaraRadera
 5. under en tid läste jag allt Elizabeth George skrev, men drabbades sedan av någon sorts övermättnad. nu blev jag lite sugen igen plötsligt

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Tyckte om denna, det känns som hon är på lite uppsving igen. Men jag retade mig lite på all italienska i originalet.

  SvaraRadera