lördag 13 september 2014

Bokbloggsjerka 12 - 15 september

I Annikas bokbloggsjerka denna helgen ställer hon frågan:

Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar(eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den?

Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Om jag har några bra tips att komma med vet jag inte. Mina recensioner(om man nu kan kalla dem det), i alla fall det jag skriver om böckerna jag läst, gör jag alltid direkt när boken är utläst. Blir det inte gjort då då vet jag att de blir liggande. Hundöron i böcker är ajabaja hos mig. Skulle aldrig förekomma. Kan däremot skriva lite stödord i ett block som jag har liggande ibland om det är något speciellt jag vill komma ihåg. Men oftast sätter jag mig och reflekterar över boken en stund direkt när den är utläst och jag skall skriva mitt inlägg på bloggen.

15 kommentarer:

 1. Jag försöker också skriva så fort som möjligt efter att boken är färdigläst.

  SvaraRadera
 2. En utläst bok kan lätt bli stående i några dagar innan jag skriver om den. För min del har jag märkt att det blir bättre om tankar och annat får landa innan jag börjar fundera på dem :)

  SvaraRadera
 3. jag vill också skriva fort innan jag glömt.

  SvaraRadera
 4. Jag vill gärna recensera ganska snart efter det att jag läst ut boken.

  SvaraRadera
 5. Jag försöker recensera så snabbt som möjligt efter att ha läst ut boken, men det känns ibland som om jag läser snabbare än jag recenserar...

  SvaraRadera
 6. Hundöron förkommer inte i mina böcker heller.

  SvaraRadera
 7. Jag skulle också vilja skriva direkt efter eller i alla fall ganska så direkt efter jag läst ut en bok. Men jag hinner ofta inte det, så jag har en dag i veckan istället då jag sitter ned en eller två timmar.

  SvaraRadera
 8. Om jag inte skriver de närmaste dagarna efter utläsning så blir det nästan aldrig av. Men en dag eller två kan vara bra att för att låta boken sjunka in lite.

  SvaraRadera
 9. jag skriver relativt snart om utlästa böcker men vill gärna ha lite distans för att få möjlighet att reflektera. ibland hinner jag börja på en ny bok, men inom 1 - 2 dagar skriver jag

  SvaraRadera
 10. Håller med om att hundöron är et nono. Har ambitionen att skriva recensioner med en gång men det blir sällan så tyvärr.

  SvaraRadera
 11. Det känns inte som att jag heller skriver precis recensioner.

  SvaraRadera
 12. Jag viker ibland hundöron, har inga problem alls med det, det gör att boken ser läst och, förhoppningsvis, omtyckt ut... Men i lånade böcker viker jag inte.

  SvaraRadera
 13. Vad duktig du är som skriver direkt, jag vill börja på en ny bok direkt sen "glömmer" jag att skriva. Men försöker bli bättre på det igen, förut skrev jag direkt!

  SvaraRadera
 14. Nej, inga hundöron för mig heller.

  SvaraRadera