fredag 26 september 2014

Bokbloggsjerka 26 - 29 september

Oj vad veckorna flyger iväg. Nu är det sista helgen i september. Här i Borås är det höstmarknad denna helgen och dessutom är det Elfborgs-dag på Borås Djurpark på lördag, dit vi skall gå med familjen för att kika på djuren. Hos Annika är det som vanligt bokbloggsjerka och denna helgen undrar hon:

Vilken är den längsta bokserie du har läst och upplever du att skrivandet förändras(antingen till det bättre eller sämre) längs vägen? (Du som inte läser bokserier kan i stället svara på om du märkt att någon av författare du har följt längst har ändrat sitt skrivsätt och om du tycker att förändringen är positiv eller negativ).

Har ju läst ett antal serier både korta och längre, och nu blev jag helt plötsligt lite osäker på vilken som är längst. De längsta läste jag nog som ung. Men skall jag välja någon så tar jag nog Liza Marklunds deckare om journalisten Annika Bengtzon. Denna serie innehåller än så länge 10 böcker. Jag har ju gillat dessa böcker ända sedan jag började läsa dem, men efter några böcker så tyckte jag nog att att det blev lite samma sak i varje bok. Men jag måste säga att i de senaste två böckerna tycker jag att Marklunds språk har utvecklats till det bättre , det känns på något sätt mer moget, vilket är oerhört positivt!!

17 kommentarer:

 1. Har läst någon av Marklunds böcker men det fick räcka med det.

  SvaraRadera
 2. Håller med Boklysten ovan, jag orkade bara med en enda av Marklund! Men roligt att höra att de börjar bli lite mer mogna, då kanske jag skulle kunna tänka mig att testa igen - KANSKE :)

  SvaraRadera
 3. Jag ha läst några av Marklund men inte tyckt vidare om. Så intressant att höra att du tycker hon utvecklats till det bättre.

  SvaraRadera
 4. Jag har också läst alla Marklunds böcker och gillat, lite olika mycket dock :) Nobels testamente är nog favoriten.

  SvaraRadera
 5. Ännu en serie som jag ligger lite efter i. Tror den senaste jag läste var En plats i solen, men jag ska fortsätta så småningom :)

  SvaraRadera
 6. Har aldrig läst Marklund men hade inte heller någon aning om att hon hade skrivit så många böcker om samma person.

  SvaraRadera
 7. Jag har nog bara läst de två första av Marklund för länge sen, om jag minns rätt

  SvaraRadera
 8. Marklund är en författare jag inte har läst något av. Var nyfiken på henne när jag var yngre, men det blev aldrig av.

  SvaraRadera
 9. Ja Liza Marklund har jag läst också, den glömde jag bort.

  SvaraRadera
 10. Jag läste rätt många, men den serien har jag faktiskt gett upp.

  SvaraRadera
 11. Har läst en bok av Marklund, tyckte att den var sisådär och efter det har jag inte riktigt känt för att läsa fler. Men intressant att höra de utvecklats och mognats. Vem vet kanske jag testar och ser vad jag tycker nu. ;)

  SvaraRadera
 12. Någon Marklund läste jag nog för länge sedan men deckare är inte riktigt min grej så hon flyter liksom ihop med andra liknande böcker. Kul att höra att du tycker hon utvecklas till det bättre. :)

  SvaraRadera
 13. Läste de tre-fyra första, men sen tröttnade jag.

  SvaraRadera
 14. Jag är dålig på att läsa serier.. Jag är nog lite för otålig och så har jag en alldeles för lång lista på böcker jag vill läsa.. Av Liza Marklund har jag bara läst Gömda och Asyl. Jag borde kanske ge hennes deckare en chans. :)

  SvaraRadera
 15. Marklund skriver som en journalist i början av sin karriär upplever jag det som, och det kan kännas lite torftigt när det är en hel bok. Jag läser hennes böcker, de hör inte till mina favoriter, men jag ska tänka på språket nästa bok jag läser!

  SvaraRadera
 16. Vet inte riktigt om jag vågar mig på att läsa någon Marklund, hon jämförs ju ofta med Läckberg som jag inte alls kan med...

  SvaraRadera