söndag 11 oktober 2015

En smakebit på söndag - Shiver


Ojsan, nu höll jag på att missa att det var söndag och dags för en smakbit ur boken vi för närvarande läser. Det är den norska bloggen Flukten fra virkeligheten som håller i detta varje vecka.

Just nu håller jag på med två böcker och den ena är Shiver av Maggie Stiefvater. Detta är första boken i hennes Shiver-trilogi. Har precis börjat på den så jag har inte hunnit så många sidor in i boken ännu. Jag som oftast läser på svenska har beslutat mig att läsa denna på engelska för omväxlings skull, till stor del beroende på att jag vann hela serien i en utlottning för något år sedan. Smakbiten är som sagt från början av boken, närmare bestämt från sidan 13:

"I didn´t realize that the wolves in the wood were all werewolves until Jack Culpeper was killd.
  September of my junior year, when it happened, Jack was all anybody in the small town could talk about. It wasn`t as though Jack had been this amazing kid when he was alive - apart from owning the most expensive car int the car park, principals´s car inkluded. Actually, he´d been kind of a jerk. But when he was killed - intant sainthood. With a gruesome and sensational undertow, because of the way it happened. Within five days of his death, I´d heard a thousand versions of the story in the school hall."14 kommentarer:

 1. Tack för smakebiten, jag läser aldrig på engelska.

  SvaraRadera
 2. Dette var en ukjent forfatter for meg. Takk for smakebit!

  SvaraRadera
 3. känner igen författarnamnet, men inte titeln. lite kul att läsa något på engelska då och då. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 4. Den här finns med på min alltför långa läslista :)

  SvaraRadera
 5. Jag älskade den här serien. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Började lyssna på den i förra veckan men lade ner den efter en halvtimme - ibland är det rösterna som inte funkar ... den här gången KAN det vara innehållet också ;) Hopps DU gillar den!
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Maggie Stiefvater står på min måste-läsa lista. Där har hon befunnit sig ett bra tag nu, kanske dags att göra något åt det :)

  SvaraRadera
 8. Den här trilogin kände jag inte till. Låter spännande. Tack för tips o smakbit! :)

  SvaraRadera
 9. Spännande smakbit!

  Jag har lagt upp ett inlägg där du gärna får länka dina inlägg som du skrivit om novellutmaningen hittills:-)

  http://ugglanoboken.blogspot.se/2015/10/las-en-novell-hur-gar-det.html

  SvaraRadera
 10. Läste boken (på svenska) tidigare i år, tyckte den var helt okej. Men jag tycker Kretsen av samma författare är mycket bättre. Kommer läsa mer av bägge serierna.

  SvaraRadera
 11. Ser kjempe spennende ut! Kos deg med lesningen og tusen takk for smakebiten.

  SvaraRadera