tisdag 20 oktober 2015

Tematrio - Priser och sån´t


Så här i tider då de nominerade böckerna i de olika kategorierna för Augustpriset presenteras så tycker Lyrans Noblesser att det passar bra med ett tema där vi skall Berätta om tre prisade böcker som du läst eller har lust att läsa. Det kan vara böcker som endast varit nominerade och det behöver inte röra sig om Augustpriset.

Insåg att jag faktiskt läst en hel del prisade böcker, så det var svårt att välja. Men till slut föll valet på trion nedan:

1. Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma vann Augustpriset för Bästa svenska fackbok år 2013. Jag har läst boken och tokälskade den. Bea Uusma blev så fascinerad av Andreé-exprditionen så hon la massor med tid och pengar för att forska kring detta för att få klarhet varför expedionen slutade som den gjorde. En otroligt spännande och intressant bok som jag tokälskade. Sträckläste den.

2. Dödssynden(To kill a Mockingbird) av Harper Lee vann Pulizerpriset 1961. Detta är en barndomsskildring och berättelsen utspelar sig i den amerikanska södern. Boken handlar om de rasfördomar som fanns där. En otroligt intressant och viktig berättelse. Gillade den otroligt mycket.

3. The New Blood Dagger Award är ett deckarpris som delas ut för första boken av en tidigare ej publicerad författare. År 2009 fick Johan Theorin detta pris för sin debutbok Skumtimmen, vilken är första boken i hans otroligt spännande kriminalserie som utspelar sig på Öland.


10 kommentarer:

 1. Uusmas bok ör den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Så Theorin har fått fler priser :)

  SvaraRadera
 3. Jag har bara läst Dödssynden av dessa, men den är verkligen bra :) Jag vill läsa Expeditionen. Det har bara inte blivit av...

  SvaraRadera
 4. Vilken intressant blandning! Expeditionen hade jag också med i tematrion, och Dödssynden är en gammal favorit för min del. Hmm, jag kanske borde läsa Skumtimmen också.

  SvaraRadera
 5. Uusmas bok är lite av mitt dåliga samvete då den legat i ett år nu. Andra halvan har iaf läst den och blev mycket förtjust. Själv undrar jag om jag kan hoppa den eftersom vi var på på utställningen i Gränna i somras... ;)

  SvaraRadera
 6. Dödssynden och Skumtimmen är bra. Expeditionen ska läsas, någon gång.

  SvaraRadera
 7. Skumtimmen är sktibra ju så kuslig och spännande

  SvaraRadera
 8. Jag sträckläste också Expeditionen. En fantastisk bok! :)

  SvaraRadera
 9. Sträckläste expeditionen jag med, den var verkligen bra! :)

  SvaraRadera