onsdag 27 september 2017

Det svåra valet


Titel: Det svåra valet
Serie: Warriors(Första profetian)
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Tryckt: 2017
Antal sidor: 356
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Bokfabriken för boken!

Det svåra valet är utläst. Det är femte boken i Erin Hunters Warriors-serie. De sex böcker som hittills är översatta till svenska är första sviten om dessa fantastiska katter. Fler böcker kommer vad jag vet. Denna serie riktar sig till åldersgrupp 9 - 12 år, men som med de tidigare böckerna i serien så har även jag som vuxen stor behållning av berättelserna.

Så här står det om boken:

"Lövfallets tid närmar sig och skogen har inte hunnit återhämta sig efter branden. När någon stjäl byten från Åskklanens territorium är Blåstjärna helt säker på att Vindklanen är skyldig. Men Eldhjärta misstänker någonting mycket värre: ett mörkt hot som verkar kunna förgöra alla skogens katter

Kan en katt vara lojal mot sin klan, men samtidigt trotsa sin ledares ord och svika sina nära och kära? Som förste krigare slits Eldhjärta åt olika håll. Vem avgör vad som är ett hjältedåd och vad som är förräderi?"


---

Då var som sagt ytterligare en bok i den fantastiska Warriors-serien läst. Det här är absolut en av de bästa böckerna för åldersgrupp 9 - 12 som jag läst på åratal. Böckerna passar så klart klockrent till barn, men även som vuxen så njuter jag av dessa underbart mysiga böcker. De kommer definitivt att läsas ihop med minsta barnbarnet när hon blir lite större.

Här fortsätter man följa Eldhjärta och hans klan på nya spännande äventyr. Är fortfarande helt fascinerad av hur författarna har lyckats gestalta kattkaraktärerna så de får sådan enorm personlighet. Miljöbeskrivningarna är också helt fantastiska. Det händer spännande och skrämmande saker hela tiden så man hinner aldrig för en enda sekund bli uttråkad. Och oj så känslosamt det är stundvis. Slutet på denna femte bok fick mig att storgråta. Ja jösses, författarna och även översättaren har gjort ett alldeles fantastiskt arbete med dessa böcker. Jag skall alldeles snart ge mig på sista boken i denna sviten och jag ser jättemycket fram emot nästa svit när den kommer.


Betyg: 5 / 5

2 kommentarer:

  1. Jag har inte ens läst ettan än men vill ha dem för de är så snygga, knäppt va?

    SvaraRadera