fredag 8 september 2017

Midnattskronan


Titel: Midnattskronan
Författare: Sarah J. Maas
Översättare: Lena Jonsson
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2017
Antal sidor: 415
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Modernista för boken!

Midnattskronan av Sarah J. Maas är utläst. Det är andra boken i serien om Glastronen. Gillade första boken i serien och måste säga att denna var ännu bättre....såååå bra!!!

Så här står det om handlingen:

"Artonåriga Celaena Sardothien är skarp, modig och vacker. En fulländad förförerska och den bästa lönnmördare hennes värld någonsin skådat. Men även om hon vunnit kungens lönnmördartävling och därmed blivit hans kämpe, har hon varken friheten att fatta sina egna beslut eller att följa sitt hjärta.
Endoviers hemska saltgruvor, där hon hölls som slavarbetare före tävlingen, var ingenting för henne jämfört med hur det är att leva bunden till sin värsta fiende - en kung vars styre är så ondskefullt att det tycks omöjligt att utmana. Celaena ställs inför hopplösa val. Ska hon utföra kallblodiga mord för mannen hon hatar? Eller riskera att skicka dem hon älskar i döden?
Hon måste välja vad hon ska slåss för: sin överlevnad, sin kärlek eller rikets framtid. För en lönnmördare kan inte få allt. Och om hon ändå försöker riskerar hon att gå under."


---

Eftersom detta är andra boken i en serie så kan jag inte berätta för mycket. I första boken Glastronen får vi börja följa Celaena som ända från unga år, efter att hennes föräldrar dödats, lärts upp till lönnmördare. Hon hamnar så småningom som slavarbetare i fruktansvärda saltgruvor, men så efter ett tag hämtas hon därifrån för att tävla om att bli kungens lönnmördare. Det blir en hård kamp på liv och död.

Första boken var ruggigt spännande och actionfylld. Tyckte att Midnattskronan börjar i ett lite långsammare tempo för att senare i boken stegras, vilket absolut inte är någon nackdel. Tycker att man här går in lite mer på bakgrunden till vissa saker och man lär känna karaktärerna mycket bättre. Det är definitivt mer djup i den här boken. Älskar författarens fantasi för här får vi möta magi och monster. Karaktärerna smyger omkring i dolda tunnlar, tassar runt i det gigantiska biblioteket och letar efter gamla böcker på bortglömda språk. Ja oj...detta är så otroligt bra. Sedan är det så klart lite kärlek, hat och intriger som grädde på moset. Och så har vi slutet.... säger bara WOW!!! Kan inte annat än säga att jag tokälskar den här serien och i synnerhet denna boken. Hoppas så klart på en lika bra fortsättning. Kan absolut förstå alla hyllningar som författaren och hennes böcker fått. Måste även poängtera att språket är så otroligt nyanserat och levande, vilket naturligtvis till mångt och mycket beror på att det är en fantastisk författare, men översättaren har även gjort ett suveränt jobb.


Betyg: 5 / 59 kommentarer:

 1. Bra recension på en riktigt bra bok :)

  SvaraRadera
 2. Jag funderade på om jag hade läst del ett men kom sedan på att omslaget påminner mycket om Brian Sandersons Mistoborn-böcker.

  SvaraRadera
 3. Låter bra! Jag skall snart läsa den.

  SvaraRadera
 4. Åh, så bra att den var bättre. Har bestämt mig för att ge serien en ny chans!

  SvaraRadera
 5. Härligt att översättaren får lite credit! :) De nämns oftast bara när något är negativt. Stort plus till dig!
  Jag håller just nu på med del tre i den här serien, Heir of Fire, och än så länge blir det bättre hela tiden.

  SvaraRadera
 6. Ojdå, det här är en serie som jag inte ens har funderat på att läsa :o

  SvaraRadera
 7. Kände inte till den boken. :)

  SvaraRadera
 8. Ja den här serien måste jag ju se till att kolla upp. Blev så oerhört frestad nu efter att ha läst vad du skrivit. :)

  SvaraRadera