fredag 15 september 2017

Helgfrågan v. 37


Ja då är det helg igen. Veckan har varit lite kaotisk, då min mamma kollapsade och hamnade på sjukhus härom dagen. Det blev ett antal timmar på Akuten innan hon fick komma till avdelning. Samtidigt fick jag akut ordna tillsyn av min pappa av hemtjänst så länge mamma ligger inlagd. Så det har inte blivit så mycket bloggande i veckan. Nu har det lugnat ner sig lite så jag hinner i alla fall delta i helgfrågan hos Mias bokhörna. Frågorna denna veckan lyder:

Vad gillar du för bokligt event?
Så klart gillar jag Bokmässan, men eftersom det är ganska jobbigt att ta sig runt där så orkar jag tyvärr inte med min värkande kropp. De senaste åren har jag istället följt Bokmässan på radio eller på UR Play. Här i Borås startade man en lokal Bokmässa på Hemgården nu i år, vilken jag missade. Men nästa år skall jag försöka ta mig dit.

Bonusfråga: Om du skulle sadla om, ja inte hästen utan jobb. Vilket yrke skulle du välja?
Nu är inte jobb alls aktuellt för mig längre. Har haft hel sjukersättning i 15 år nu. Men tidigare arbetade jag inom elektronikindustrin, närmare bestämt på Ericsson. Men för många år sedan var jag faktiskt på vippen att sätta mig på skolbänken och utbilda mig till bibliotekarie. Men tyvärr så blev det aldrig av.

12 kommentarer:

 1. precis, man kan se mycket av Bokmässan på tv

  SvaraRadera
 2. Bibliotekarie är det många som drömmer om eller jobbar som. Ett yrke som jag också kan tänka mig, i nästa liv kanske ...

  SvaraRadera
 3. Små bokevent är faktiskt nästan trevligare än stora :)

  SvaraRadera
 4. Hoppas du lyckats ordna till det bra för dina föräldrar. Bibliotekarie är min dröm också.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte varit på bokmässan på flera år. Det finns inte tid men jag måste ta mig i kragen något år.

  SvaraRadera
 6. Aha, hur mycket visas på UR Play? Jag tittade in där nu och såg inte så många avsnitt som låg kvar från förra året, men de kanske har tagits bort. Det låter ju som ett perfekt sätt att inte missa några spännande författarsamtal, att se dem i lugn och ro hemma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte mycket kvar sedan förra året. Man brukar kunna se jättemycket.

   Radera
 7. Det är bra att man kan ta del av bokmässan utan att vara där men jag ska dit första gången i år.

  SvaraRadera
 8. bibliotekarie är mångas dröm :) Jag har förstått att det är rätt påfrestande att åka på bokmässan så kanske är tur man inte ska åka för jag är inte så förtjust i att trängas..

  SvaraRadera
 9. Jaså har Borås en bokmässa, när är den? Jag har inte så långt till Borås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år var den i slutet av mars. Jag kan tipsa dig nästa gång det är aktuellt.

   Radera
 10. Bra att man kan följa bokmässan i olika medier, ska inte dit i år så...

  SvaraRadera