fredag 5 februari 2021

Solsystern


Titel: Solsystern
Serie: De sju systrarna #6
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Andersson
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-10
Antal sidor: 762
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Nu har jag äntligen läst Solsystern, den sjätte delen i serien De sju systrarna av Lucinda Riley.


Bokens första mening: "Jag vet inte var jag var någonstans eller vad jag gjorde när jag fick reda på att min far hade dött."


Så här står det om handlingen: "På ytan verkar Electra D'Aplièse ha allt: hon är vacker, rik och berömd. Men faderns plötsliga död har rubbat hennes redan sköra sinnestillstånd och hon dövar smärtan med alkohol och droger. Så får hon ett brev från en främmande kvinna som hävdar att hon är hennes mormor.

Sökandet efter hennes egen familjehistoria leder Electra till Afrika. År 1939 anländer Cecily Huntley-Morgan till Kenya efter att ha fått sitt hjärta krossat i New York. Där möter hon två människor som kommer att förändra hennes liv för all framtid: boskapsfarmaren Bill Forsythe, känd som den evige ungkarlen, och massajprinsessan Njala."


Så här tyckte jag om boken:  Solsystern är den sjätte boken i serien om De sju systrarna. Här är det dags för berättelsen om den yngsta systern och den kända modellen Electra. Som de tidigare böckerna så utspelar sig vissa delar i nutid, då man i denna bok får följa Electras och hennes problem med droger bl.a. Och så är det som vanligt en story bakåt i tiden där Electra får reda på massor om sitt ursprung. I nutid så befinner vi oss i New York och i dåtid mest i Afrika. Det blir två oerhört intressanta delar och dessa delar knyts samman så fint mot slutet av boken. Boken slutar dessutom med en cliffhanger så nu skulle jag ge vad som helst för att ha nästa bok nu, på en gång. Vill inte vänta!!


Betyg: 4 / 5

 

3 kommentarer:

  1. Kände samma när jag avslutade den, vill ha sista boken NU!

    SvaraRadera
  2. lånade den första, blev lite mastigt

    SvaraRadera
  3. Dessa böcker verkar väldigt poppis men det känns inte riktigt som min typ av bok. Kul att du gillar i alla fall!

    SvaraRadera