torsdag 13 januari 2022

Midsommarblot


Titel: Midsommarblot
Serie: Värnamord #1
Författare: Ewa Klingberg
Uppläsare: Mattias Lunderoth
Bokförlag: Historiska Media
Lyssnat på: Storytel
Utgiven: 2021-05
Antal timmar(sidor): 7 tim 58 min(320 sidor)
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Midsommarblot är första boken i serien Värnamord och den är skriven av Ewa Klingberg.


Så här står det om handlingen: "Niklas återvänder till Värnamo och sin pappas tomma hus. Begravningen är avklarad, nu ska han bara röja och sedan låta en mäklare göra jobbet. Men i takt med att Niklas tömmer sitt barndomshem hittar han pappans gamla urklipp om ett försvinnande som aldrig fick någon förklaring. Hästhandlaren Kåge försvann spårlöst på 60-talet, och de enda ledtrådarna efter honom var en cykel och en skjorta. Den mystiska händelsen väcker Niklas nyfikenhet. Kanske ska han reda ut fallet som gäckade hans pappa i så många år?

Vad som var tänkt att bli en kort visit i Värnamo drar ut på tiden, och plötsligt känns storstaden med sitt höga tempo och alla måsten inte längre lika angelägen."


Hur var boken:  Det här var första delen i en serie mysdeckare och serien heter Värnamord. Boken utspelar sig kring Värnamo och det handlar om Niklas, som liksom sin pappa är journalist. Efter faderns död får han en förfrågan om att fortsätta rota i några kalla fall. I denna boken så börjar han rota i det första fallet. Det blir så där lagom spännande, karaktärerna är intressanta, och jag gillar miljöbeskrivningarna. I den här boken så hoppar handlingen mellan nutid och 1965 och som i tidigare böcker av Klingberg så fixar hon det där med tidsförflyttningarna jättebra. Lyssnar på denna som ljudbok och jag gillar verkligen uppläsaren Mattias Linderoth. Skall snart börja lyssna på andra boken i serien.


Betyg: 4 / 5


1 kommentar: